Читателски коментари (за „Голгота “ от Чингиз Айтматов)

  • 1. Станимир (26 октомври 2008 в 18:43)

    Това е една книга, която всеки трябва да прочете. Друго не мога да кажа, защото тя е многопланово произведение, в което не спираш да се изненадваш от всичко, което автора иска да каже, а то не е малко.

  • 2. Васка Стоилова (9 май 2017 в 16:59)

    Велико произведение! Като приказка на истинския живот — тежък, труден, с хубави моменти, с любов и омраза и вечните въпроси. Защо така? Чингиз Айтматов е вечен писател.Неговите романи за човешката психика, за човешката душа и живот са актуални сега и ще са истина и след години…

  • 3. Yenkl (10 август 2019 в 20:30), оценка: 5 от 6

    Във времена в които се стремим всячески към щастие, към удовлетворение, към перфекционизъм, не бихме могли да живеем пълноценно. Страданията също са неизменна част от живота. Ако не се научим да ги понасяме, ако си затваряме очите, ако търсим силово да компенсираме това, което ни огорчава с търсене на всяка цена на ефимерни забавления, не бихме могли да надградим себе- си. Щастливите моменти, които естествено съществуват не биха имали такова въздействие над нас, не бихме ги оценили ако не съществува тази игра на контрасти.

    Същото важи за живота. Той се храни от смъртта, а тя от него, и така във вечен гръговрат.

  • 4. Тобиас (6 юни 2023 в 19:34)

    ВЕЛИКО! Твърдо 6!

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.