Читателски коментари (за „Завист “ от Сандра Браун)

  • 1. ganiva (29 септември 2013 в 16:54), оценка: 6 от 6

    Един от най-добрите романи на Сандра Браун, невероятно интригуващ, с множество обрати в действието и абсолютно непредсказуем финал (поне за мен, когато го четох за първи път, де, но някои от вас може да са по-прозорливи от мен). Препоръчвам го на всички фенове на жанра.

  • 2. тцЪ (30 септември 2013 в 13:42)

    Приличен роман. Не чак толкова непредсказуем — към 10 глава ми стана ясно как ще приключи и защо, но пък си заслужаваше четенето. За пръв път абсолютно всеки неин герой има трески за дялане, което ми допада.

    Определено г-жа Браун трябва да насочи творческия си потенциал изцяло към трилърите. Бива я. Още малко работа в тази насока.

  • 3. Кода Беар (2 октомври 2013 в 00:26)

    Книгата наистина е увлекателна и ми хареса, макар че ми тръгна мудничко в началото. Докъм 10 гл. действието се точеше бавно, но и аз горе-долу се ориентирах какъв ще е финала. С неочакван обрат беше единствено един от второстепенните образи, но поради мое недоглеждане, защото не се бях концентрирала достатъчно, иначе щеше и за неговото превъплъщение да се досетя. Това обаче според моите представи съвсем не ми прилича на любовен роман и още се питам какво всъщност прави сред тази категория книги. Повече напомня на психологически трилър, където криминалният елемент е по-слабо засегнат за сметка на духовното развитие и изменение на героите. Наистина всеки един от тях „си има трески за дялане“, както са се изказали над мен, като това прави образите земни и реални без прекаленото идеализиране и сладникавост, характерни за жанра. Друг позитивен момент е интересният сюжет. Чела съм доста „истории за писатели“, но тази си е попадение, макар и предвидима. Госпожа Браун я бива, но не съм на мнение, че писането на трилъри е призванието ѝ. По-скоро да си остане с това „смесване“ на любовния роман с нещо като криминале с наченки на трилър „без екшън“. Това смятам, че го умее доста добре и няма смисъл да се превръща в женският Дан Браун (към когото имам сериозни резерви). За тези, които очакват това да бъде любовен роман, мога да кажа, че ще останат разочаровани. Любовна история има, но тя не е нито ключов момент, нито и е отделено подобаващо внимание. Тя е просто фон на мотива за отмъщението, за злото у човека, породено от завистта. Спокойно мога да кажа, че за първи път чета роман, който трябва да е любовен, а всъщност действието се завърта около съвсем други неща. Имам резерви и към образа на Ноа, но се страхувам, че ако кажа какво точно ми се стори слабо, ще разваля изненадата от четенето на книгата и затова ще спра дотук. Оценка няма да дам, защото е странно и нелогично да оценявам трилър със стойностите на любовен роман. Принципно харесвам книги и изобщо неща, дето са „ни риба, ни рак“, но за пореден път се питам дали не е редно в Читанката да се направи още една категория за любовни романи с примеси на други жанрове, най-малкото поради което да се отговори на очакванията на читателите, настроени за романтична история, но сериозно разсеяни с криминалния или какъвто и да е друг момент в нея. Обобщено — определено една от добре написаните и интересни книги на Сандра Браун.

  • 4. stynka (3 октомври 2013 в 20:34), оценка: 5 от 6

    Много ми хареса.Приятен за четене и увлекателен роман , изненада ме стила и.Определено е доста по-интересен стил от очаквания за тази авторка.

  • 5. rumawalker (19 септември 2014 в 13:19), оценка: 6 от 6

    Много добър роман, хареса ми почти колкото „Буря“. Както някой се беше изразил по-горе, всеки един от героите има трески за дялане. Последните глави ги четох на един дъх до 3ч. през нощта, толкова ме грабна накрая, определено мога да я препоръчам! 6 от 6

  • 6. Ели (5 юни 2017 в 17:45)

    Хубава книга ! Както повечето книги на авторката! Няма да съжалявате за отделеното време!

  • 7. Катя (10 юни 2017 в 23:29)

    Четете. Книгата е увлекателна. Много интересна форма за поднасяне на историята. И накрая … доброто побеждава.

  • 8. Swetlana krystewa (20 декември 2020 в 13:28), оценка: 6 от 6

    Много хубава и увлекателна история.

  • 9. sunnygirl (23 февруари 2022 в 06:37), оценка: 6 от 6

    Велик роман! От най-добрите на Сандра! Препоръчам с две ръце и два крака!

  • 10. КатяК (24 декември 2022 в 09:44)

    Много увлекателна книга. Препоръчвам.

  • 11. Tea Atanasova (9 февруари 2024 в 12:49)

    Чета от известно време Сандра Браун, като предпочитам творчеството й след 2000-ната година. Прочела съм поне 20 нейни романа. Сега свърших Завист и честно казано по-трудно за четене и мудна нейна книга не бях чела. До последните 100 страници беше мъчение да я прочета. Дълги описания, мудни диалози, разхвърляно действие. На края ми допадна фабулата, интересен замисъл, но наистина много тегава за четене книга.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.