Весел Цанков
Да не бъдем кльощави (1) (55 изпитани рецепти)

Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Година
???? (Пълни авторски права)
Форма
Научнопопулярен текст
Жанр
  • Няма
Характеристика
Оценка
5,2 (× 9 гласа)

Информация

Тази книга не е безплатна. Тя може да се разпространява свободно, но за прочитането й е редно да се заплати минимална цена.

Благодаря

Весел Цанков

 

Книгата е издадена с подкрепата на Съюза на българските журналисти.

 

Издание:

Весел Цанков

Да не бъдем КЛЬОЩАВИ!

55 изпитани рецепти

 

София, 2009

ИК „Георгиев и дъщеря“

© Весел Цанков, автор

История

  1. — Добавяне

Вместо ордьовър

В основата на тази книга е моята колежка Ирен Филева, която всеки понеделник води сутрешния блок на програма „Христо Ботев“ на БНР, наречен „Утро“.

Един ден тя ми предложи да направя при нея нещо като това, което навремето правеше покойният Цаньо Сърнев във в-к „Континент“, тоест сладкодумно и забавно да представям интересни готварски рецепти. Аз, разбира се, не мога да бъда като него, той бе уникален. Така и казах на Ирен: „Ирен, аз не мога като него, но мога да опитам така, както аз си знам“.

Опитах на 19 юни 2006 г. и в продължение на 4 години всеки понеделник в 9 без нещо казвах по нещо на слушателите. Опитвах се да е забавно, но и умно, опитвах се да е интересно и бях спокоен, че дори и да не успея да бъда забавен, умен и интересен, поне рецептата, която казвам накрая, ще е интересна. Ще разкрия моите източници на вкусна информация. Преди всичко това е стомахът ми, аз обичам да му поднасям интересни занимавки и той ми се отплаща с детайлна информация за размишление. След това разчитам на Интернет, там има всичко за всички, включително и за чревоугодниците, а най-хубавото при готварските рецепти е, че те са като вицовете — нали знаете, че някой като разкаже виц, веднага се намира друг, който да каже: „Аз този го знам ето така…“

Всъщност тези истории не са за храната, тя е просто черешката на тортата. Те са за това, че животът не е само бясно търчане, кариера и „хайде, наш’те“, в живота има усмивки и болка, хора се раждат и умират, малките котенца са пухкави, слънцето през пролетта е гальовно, снегът през зимата е бял, в живота има всичко, за което можем да се сетим и за което дори и не подозираме, и точно затова животът е така хубав.