Читателски коментари (за „Пламъци “ от Сандра Браун)

  • 1. ganiva (22 март 2012 в 02:12), оценка: 6 от 6

    Жестока книга! Може би най-добрият роман на една от най-любимите ми писателки. Препоръчвам я на всички.

  • 2. papamar (29 юли 2012 в 19:38), оценка: 6 от 6

    Страхотна книга.

  • 3. BellaS (12 септември 2012 в 09:54), оценка: 6 от 6

    Това беше първата книга на Сандра Браун, която прочетох, и наистина ме запали!

  • 4. mimata (17 октомври 2012 в 01:25), оценка: 5 от 6

    Книгата е много добра. Прилича малко на роман-подлистник, но определено си заслужава оценката.

  • 5. Кода Беар (3 ноември 2012 в 02:37)

    Най-добрата от наличното тук на Сандра Браун, което прочетох, а то е около 80 процента. На мен ми е любимата от тази авторка. Давам оценка 8 от 10 точки по личната ми система на оценяване. Две точки отпадат както винаги, поради това, че не става дума за световна класика или такъв автор.

    Сюжетът е интересен, героите са изградени много добре като характер и достоверност. Оживяват сякаш на страниците и дори с малко въображение човек може да си представи как изглеждат без да е наблегнато на чисто физическото им описание повече от необходимото. Действието е динамично, финалът, изненадващ, а лювобните истории — те са два броя, едната главна (др. Малори и Кий Такет), а другата (Буи Кейто и Джейнълин Такет) — паралелна — са много добре вплетени и синхронизирани без да се налага читателят да се раздвоява. Финалът — тъкмо си помисляте, че сте го предвидили, нооо…изненадаааа:) Насладете се на книгата на спокойствие по време на отпуск например, защото се чете на един дъх и няма да имате време дори да си направите сандвич и ще си умрете от глад, освен ако някой от обкръжението ви не се смили над вас с пакетче солети.

    Препоръчвам също в този ред:

    1."Увлечението"

    2."Добре пазени тайни"

    3."Тайната"

    4."Сделка за милиони" — слабости в образа на С.Фостър

    5."Зад кадър" — с резерви, че е твърде много крими и съвсем малко любовна

    6."Труден избор" — с известни съмнения

    Останалото става — книгите за Тейлърови, мисля 3 броя, както и „Буря“, която се колебаех дали да сложа в петицата горе. Останалото бе загуба на време и доста от тях оставих недовършени, поради това, че са ми били прекалено скучни или смешни.

    • 6. ganiva (6 ноември 2012 в 16:17), оценка: 6 от 6

      До Кода Беар:

      Хубав коментар, но в препоръките си сте пропуснали няколко много силни книги — „Огледален образ“, Горещи страсти в Рая", „Френска коприна“ и „С дъх на скандал“ (освен ако още не сте ги чели). Много силна книга е и „Свидетелката“.

      • 7. ganiva (6 ноември 2012 в 16:27), оценка: 6 от 6

        Извинявам се, сега видях, че от моя препоръчителен списък тук са качени само „С дъх на скандал“ и „Свидетелката“. Ако се качат и другите, ще се насладите на наистина великолепни романи.

        • 9. Кода Беар (11 декември 2012 в 21:01)

          От книгите, които посочихте, прочетох единствено качените тук, а именно „С дъх на скандал“ и „Свидетелката“. Не живея в БГ и имам силно ограничен достъп до книги на български, както се подразбира, за това за мен е изключително голяма наслада Читанката!!! Истина е, че двата романа са добри, но за мен те са повече „криминални“ (ограждам думата в кавички, защото наистина не намирам подходящо и точно описание). Сега си спомням и какво не ми е харесало в тях, за да не попаднат в класацията ми, което не ги прави по-малко добри, разбира се, а просто отразява моята субективна оценка. Не харесах насилието и в двете, поради силната ми предубеденост към описание на сцени с изнасилване, колкото и бегло да е намекнато, както и измъчвания, убийства и т.н. Предпочитам да не са толкова детайлизирани в книги, които минават за любовни, все пак. Подобна бруталност някак не пасва на този жанр, особено когато мотивите за постъпките на главните герои се завъртат около това, така самата книга по-скоро минава в жанра на трилърите, отколкото любовните истории. Приятно изключение е например „Буря“ или „Добре пазени тайни“, които също се завъртат около убийство, но съвсем не са емоционално обременяващи с това. Естествено всичко е въпрос на вкус и ако някой припознае своите предпочитания в дадените от мен описания, то е за да си спести ненужната загуба на време с книги, които просто биха били подминати не като недостатъчно добри романи, а единствено като несъответстващи на личните предпочитания.

      • 10. Кода Беар (11 декември 2012 в 21:14)

        Забравих да ви благодаря за препоръките като очаквам с нетърпение качването на споменатите от вас книги. В интерес на истината следя вашите мнения за романи, когато ги откривам под някоя книга като установявам, че имаме сходни мнения. Тъй като чатът тук предполагаемо не е толериран, искам да спомена, че поставих на първо място „Увлечението“ след любимата ми „Пламъци“, защото особено харесах скандалите около главните героини, т.е. отново става дума за твърде субективна оценка, но все пак смятам и че това не пречи да оценя подобаващо един добър роман. За това за мен ще е предизвикателство да установя дали имате право по отношение на споменатите от вас книги. Вероятно ако бихте могла да ми споменете оригиналните заглавия, бих намерила книгите на немски (вторият предпочитан след българския) или евентуално английски (макар да ми е доста слаб), за да мога да ги прочета предварително!

      • 22. Милена (20 февруари 2016 в 15:19)

        Страхотна, невероятна книга. Държи те през цялато време в напрежение..

  • 8. petia_ruffalo (6 декември 2012 в 22:25), оценка: 6 от 6

    Най-любимата ми книга на Сандра Браун!

  • 11. ganiva (11 декември 2012 в 22:26), оценка: 6 от 6

    До Кода Беар:

    Благодаря ви, че оценявате моите коментари и се радвам, че донякъде ви помагат при избора на книги за четене (надявам се и на други също).

    Разбирам, че не ви допадат прекомерните сцени на насилие в любовните романи, но такива ромави всъщност не са точно любовни, а се водят романтичен съспенс. Или казано понародному любовно-криминални, но тук такава категория книги няма.

    Сандра Браун е една от най.любимите ми писателки, заедно с Нора Робъртс и се гордея, че имам абсолютно всичко издавано в България от тях двете. За съжаление, нямам скенер, нито пък умения да сканирам, за да попълня доста неща тук.

    Ето ви оригиналните заглавия на Сандра, които препоръчах:

    1. Горещи страсти в Рая — Slow Heat in Heaven

    2. Огледален образ — Mirror Image

    3. Френска коприна — French Silk (този роман беше филмиран преди около 20 години, но е доста слаб в сравнение с романа)

    Арлекините на Сандра са с малки изключения слабички и прекалено еротични за моя вкус, но тя има и още няколко силни романа, които се надявам да се качат тук:

    1. Завист — Envy

    2. Шарада — Charade

    3. Само спомен — Bittersweet Rain

    4. Безпощадно — White Hot

    5. Димна завеса — Smoke Screen (това го филмираха 2011 г. и се получи нелош филм, има го по торент тракерите — заглавието е същото)

    6. Рикошет — Ricochet

    7. Превратности — Tough Customer

    8. Смъртоносно — Lethal (това, обаче, го издадоха тази година у нас, тъй че няма шанс скоро да се появи тук).

    Ами, дано съм ви била полезна. Дано успеете да намерите някой от тях в оригинал или на немски. Пък ако успеете да прескочите до България, можете да си купите почти всички от тях. Напоследък преиздадоха доста нейни романи и ги има навсякъде по книжарниците. Всичко хубаво!

    Извинявам се на модераторите за спама, но ако може да се сложи една опцийка потребителите да си разменят лични съобщения, няма да е лошо.

  • 12. yovka.tomova (23 март 2013 в 01:05), оценка: 6 от 6

    Доста се замислих за този пореден роман на Браун.Наистина много увлекателен и по различен от другите и романи.Заинтригуващ и не ти се иска да го оставиш,не знаеш как ще свърши накрая и бързаш да научиш.Наистина хубав роман,който заслужава да се прочете от хора ,които ценят най-голямото богатство на един народ…….книгата.

  • 13. ÖzLeMçE (5 май 2014 в 19:58), оценка: 6 от 6

    Поредният заинтригуващ роман от Сандра Браун! Книгата е просто уникална, прочетох я на един дъх!

  • 14. rumawalker (8 септември 2014 в 20:02), оценка: 4 от 6

    Книгата е добра, но може би заради многото положителни отзиви тук, аз лично очаквах повече. Или може би защото преди това бях прочела „Буря“, която по мое мнение има доста по-силна както криминална, така и любовна история.

    Доста от подбудите и постъпките на главните герои са лишени от реализъм и здрава логика, само и само за да бъде завъртяна някаква интрига, която да държи читателя в напрежение и да го кара да чете. Давам и 4 от 6 точки и въпреки това бих я препоръчала на всички фенове на Сандра Браун и на любовния съспенс. Моят номер едно от творчеството и засега си остава „Буря“.

  • 15. inavinkova (28 октомври 2014 в 00:23)

    Любимата ми книга,чела съм я най-малко 5 пъти.По горе прочетох доста от също и ,според мен,хубави и завладяващи книги на Браун.Не видях само „Размяната“-това е единствената книга ,която съм прочела за едно денонощие без да спирам.Много завладяваща,както и голяма част от другите й романи,при все че са малко повече крими и по-малко любовни.Но може би ,това ми харесва най-много.От по „любовните“ любими са ми „Защото те обичам“ и „Връщане към живота“.Към момента има само една книга на Сандра Браун ,която не съм прочела,но ще я изчакам да я пуснат тук.

  • 16. viktoria454 (4 февруари 2015 в 15:50), оценка: 6 от 6

    Много ,много добра!

  • 17. loa (10 февруари 2015 в 21:22)

    Много хубава книга.

  • 18. kraska11 (18 февруари 2015 в 16:07), оценка: 5 от 6

    Много добра.

  • 19. vikidudova (6 август 2015 в 14:53), оценка: 6 от 6

    Това е първата книга на Сандра Браун която прочетох преди много години и е просто фантастична, от нея се запалих по книгите на тази страхотна писателка и затова горещо я препоръчвам на всички читатели .

  • 20. polia77 (17 август 2015 в 00:20)

    Хубава книга, обаче не мога да преглътна превода….изглежда я е превел някой столетник (при цялото ми уважение към възрастните хора…)

  • 21. galia (19 октомври 2015 в 22:06)

    Интересна книга, интригата в историята беше наистина гореща, в малко повече ми дойде езикът на авторката по отношение на еротичните моменти в книгата, доста вулгарно за моя вкус. Но явно тя така обича да се изразява „право куме в очи“ , и все пак я препоръчвам ще ви заинтригува! Оценка: 5 от 6

  • 23. kalanova (19 декември 2016 в 16:36), оценка: 4 от 6

    Странна книга с още по — странна развръзка. След края на книгата не намирам нормално поведението на героите. Няма такива хора, които да предприемат подобни действия и те да са лишени от логика. Не искам да издавам съдържанието на книгата, но никой не би провалил живота си за нищото. Давам оценка 4, въпреки че анализирайки книгата едва ли заслужава толкова.

  • 24. dorakoteva (22 февруари 2017 в 14:27), оценка: 6 от 6

    Страхотна е. Заслужава си да я прочетете.

  • 25. Дияна В. (4 септември 2018 в 22:35), оценка: 5 от 6

    За мен е наистина една от най-добрите книги на Сандра Браун !

  • 26. saltana (21 май 2021 в 12:14), оценка: 3 от 6

    Прилича на сапунен сериал от Латинска Америка, главните герои са най-красивите в града, главните герои се обичат, но им пречат лъжи, гадна и завистлива съперничка, лоша майка, твърде много убийства на деца….Идеята е добра, но с прекалено много излишни неща. Историята на сестрата ми хареса повече.

    • 27. Меденка (25 май 2021 в 14:53), оценка: 4 от 6

      Коя е книга е историята на сестрата?

      • 28. Мечето Кода (25 май 2021 в 15:36)

        Няма такава. Историята на сестрата се развива паралелно с тази на брата в същия роман. 2 в 1 иначе казано ;-)

        • 29. Меденка (25 май 2021 в 21:47), оценка: 4 от 6

          О, ясно. Благодаря за отговора. Чела съм „Пламъци“ преди години, но съм я оценила с четворка, а аз имам склонност да завишавам реалните оценки и сега осъзнавам, че явно не ме е впечатлила историята. Последната книга, която прочетох от Сандра Браун и много харесах, беше „Зад кадър“.

  • 30. Swetlana krystewa (10 юли 2021 в 11:32), оценка: 6 от 6

    Прекрасна книга, като всички романи на писателката! Препоръчвам всичките ѝ книги, дори и тези, които още не съм имала удоволствието да прочета!

  • 31. sunnygirl (21 юли 2021 в 22:33), оценка: 6 от 6

    Жестока книга! Има всичко от което се нуждае един добре издържан роман! Няма нужда от повече думи, горещо препоръчвам. Няма да съжалявате, четете! ❤️‍????❤️‍????❤️‍????

  • 32. [email protected] (7 декември 2021 в 17:39), оценка: 5 от 6

    Много ми хареса!❤❤

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.