Читателски коментари от nickd

Звездни асове от Андрей Христов

nickd (13 юни 2018 в 15:11), оценка: 4 от 6

Браво! Свежа космическа опера, която ме върна към юношестките години и игрите от серията „Wing commander“. Книгата наистина се чете на един дъх и задържа интереса до края. С удоволствие ще прочета продължение!

Пътуване през спомени от Делиян Маринов

nickd (5 януари 2016 в 14:52), оценка: 4 от 6

Не е никак лошо, особено като за първа книга! Историята си има своя собствена вселена и като цяло избягва обичайните клишета на жанра!

Имам някои критики, основно по езика — използвани са доста модерни думи и изрази, също чуждици, вероятно наследство от „геймърската“ страна на автора, като това донякъде нарушава атмосферата.

Но най-важното е, че притежава това, което искаме от всяка книга — интересна е, кара те да обърнеш следващата страница и да видиш какво се крие там!

Космическият ловец от Майк Резник

nickd (13 юли 2015 в 15:50), оценка: 3 от 6

Ултразвуково/вибрационно оръжие да работи във вакуум (за справка 6-та глава) — това е безумно… На автора му липсват елементарни познания по физика от училище.

Границата Мохо от Линкълн Чайлд

nickd (2 април 2015 в 16:13), оценка: 3 от 6

Посредствена, пълна с клишета и като цяло заимствана от няколко други по-известни заглавия на същата тематика. Четенето и прилича на ядене на пуканки — занимава те за момента, но нито е полезно, нито е засищащо. Най-лошото, обаче, е пълната липса на технически познания на автора — буквално пише абсолютни глупости и безмислици! Като ще пишеш книга, поне седни и прочети нещо по тематиката, да не се излагаш! Именно заради това книгата е неубедителна и никак не ми допадна! Това не е фантастика, камо ли научна, а фантасмагории на пубертет, нагледал се на холивудски филми!