Читателски коментари (за „Изповедник “ от Тери Гудкайнд)

  • 1. Симеон Стаменов (12 октомври 2009 в 18:50)

    Ако не сте чели книгата, моля пропуснете коментара, защото може да ви развали удоволствието от четенето издавайки части от съдържанието й.

    ------------------------------------------------------------------------

    не, не, не… защо?

    Всичко беше толкова интересно и объркано до края на предната книга. Интригата се беше завързала и най накрая се радвах, че авторът е решил да остави настрана ненужните отклонения от сюжета (визирам Колоните на сътворението и Уязвимата империя). Беше успял толкова умело да ме оплете с писането си, след като почти стигнах до ръба на отчаянието след няколкото предни книги. И сега предложи за финал на поредицата това?

    Останах искрено разочарован. Може би не съм от романтиците, към които явно авторът спада. Някак си исках толкова много нещата за Ничи да се развият по друг начин. Тази изпълнена със сила и характер героиня да приключи участието си по този „никакъв“ начин, не беше просто честно. Поне да беше жертвала живота си за някого или за нещо. Накрая разбира се отново възвишените идеали и любов и състрадание трябваше да са победители.

    Тайничко все се надявах лавинният огън да остави Калан без памет за миналото а Ничи и Ричард да въдат нещо повече от приятели, но уви… Безумната любов отново надделя и рицарят с бляскави доспехи на червен дракон отново спаси изпадналата в беда принцеса.

    Другото, което адски ме издразни беше смъртта на Джаганг. Да умре ей така защото Ничи му заповядала чрез яката — това не е смърт, достойна за един главен злодей.

    Мисля да не изпадам в подробности за останалите неща, които ми развалиха преживяването, но някак си ми се искаше да не бях започвал тази последна книга от поредицата.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.