Читателски коментари (за „Моята борба “ от Адолф Хитлер)

  • 1. vkolev (20 май 2013 в 21:55)

    Само основание за размисъл.За историческите „връстници“ на Шиклгрубер. Сталин:" Смъртта на милиони — статистика". Високомерен, нагъл, подчинил народ с велика интелигенция на посредствеността си. Безумец, допуска варианта за прокопаването на речни корита с ядрени взривове. Чърчил: остроумен, афористичен…но също високомерен. Безумец: предлага използването на химически оръжия, добре че генералитетът му го озъптява. Рузвелт:"… янки с бледа кожа, самочувствие на каубой и манталитет на провинциален продавач на галантерия"/дьо Гол/. И тримата просто „не забелязват“ хората от персонала край себе си.

    Това, на прима виста, има още много и много.

    Може би е демагогия, но в същото време Адолф разговаря на „Ви“ със сервитьорките, телеграфистите и адютантите. Според най-ефективния пилот от ІІ-та, Рудел, той е човек с голяма душа.

    За отношението към евреите и концлагерите, прошка няма! И не може да има! Нито в германски, нито в руски, нито в „татовистичен“ модел.

    Но…първият концлагер е от 1862 г. Войната Австро-Унгария/Прусия. На едно място се концентрират пленниците на противника до приключването на войната. И в центъра на София, коритото на Сливнишката река също е концлагер. По време на І-та световна. Софиянци са носели храна на сръбски пленници.

    Изобщо, тия концлагери… нямате ли усещане на моменти, че и сега живеем в един гигантски концлагер? Хуманитарен, добре уреден. А „начальники лагеря“ изповядват демократична система, много, много приемлива…

    Просто е изместена оградата.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.