Читателски коментари (за „Изгубените открития “ от Джери Василатос)

  • 1. георги (31 януари 2010 в 17:50)

    Изключително интересна книга

  • 2. Мимо (26 февруари 2010 в 18:42)

    Eвала господине ,много интересна книга =)

  • 3. www (5 април 2010 в 07:51)

    Не съм чела цялата книга, нямам я, сигурно ще я намеря из сайтовете някъде, но мога да кажа, че , това, което прочетох не е лъжа. Ползвам и английски и светът, такъв, какъвто се опитват политиците да ни го представят е …

    На мен лично ми се иска обаче по-бързо да се намери и изход от ситуацията, защото животът е толкова кратък вече, че докато се обърнем и той изтекъл.

    А като погледнем, някои височайши особи нямат и белег от старост, макар и натоварени с такава „отговорност“ за нас простосмъртните.

    Обидно е, че човекът да е сведен до нивото на … овцата да речем. Овцата се стриже за вълна или се дои за мляко. Може и за месо, но то не е от най-вкусните. …….

  • 4. сонора (8 април 2010 в 19:18)

    Вероятно света не е това което ни се представя в училище, вероятно…

    Веоятно има много неща в съвременната наука и след 100 години в учебниците ще ни слагат наравно с онези дето вярвали, че Земята е плоска, вероятно…

    Онзи дето е казал, че *Биологията е всъщност една религия, защото се крепи на една теория (да не забравяме, че Теорията на Дарвин, все още е ТЕОРИЯ и не Тоталната ИСТИНА)*, вероятно има право…

    Но, че тази книга е някакво скалъпено, продължително играене с думи и леко смесено с незначителни факти…

    Издържах да прочета нещо от 1ва глава, нещо от по средата и цяла 10та глава…

    Това си е просто игра с думи, огромна маса от думи, водопад од думи, блато от думи дето бавно потъваш…

    Безсмислици подредена и повтарящи се и пак и пак…и пак

    /////

    Абе ако има толкоз тайни технологии, толкоз вечни двигатели работещи на чудотворни принципи и ако толкоз се знаят и ако толкоз шейховете преследват учените и те не могат да се изяват…абе вземете го покажете това чудо пред един фотоапарат за 100 евро, пуснете го в Интернета…аман от празни приказки и словоблудства

  • 5. име (4 май 2010 в 20:55)

    До Сонора: Използвай главата си по предназначение! Мисли! Икономическите интереси, нямат нищо общо с хуманните цели. Корпорациите са ни заробили…само ако се замислиш ще ми спестиш 200 листа писане…задълбай малко и сам ще откриеш кое, какво, защо, кой…успех и умната…

  • 6. Един разумен човек (29 септември 2012 в 13:10)

    Прочетох цялата книга и смея да твърдя, че наистина е написана увлекателно, но това е единственото положително нещо, което мога да кажа. Цялата книга е пълна с псевдонаука и недоказани „факти“, в които автора се опитва да ни убеди повтаряйки ги n на брой пъти, въпреки че звучат абсурдно.

  • 7. isina (1 октомври 2012 в 02:09)

    от Глава 1. Светещият свят. Барон Карл фон Райхенбах.

    Световната светлина

    Успелите да достигнат викторианската съкровищница на знания направили зашеметяващи открития, изхождайки от основните й принципи. Учените от началото на XX век повтарят експериментите на барон Фон Райхенбах (Дж. С. Уайт, Тесла, Льо Бон, Ейбрамс, Драун). След като възрастният барон се споминал, самият Фехнер публикувал трактат, представляващ своеобразен мълчалив поклон пред Райхенбах: „Ще си останем в този тъмен и студен свят, ако не отворим вътрешните си очи на духа, за да видим пламъка на природата отвътре.“

    Думите на великия барон Фон Райхенбах и до днес отекват в умовете на онези, които знаят тайната на изгубения светоглед, на забравената наука „Следователно, всичко излъчва СВЕТЛИНА всичко, всичко. Живеем в свят, изпълнен със СВЕТЕЩА материя!“

    от Глава 4. Излъчваната енергия. Никола Тесла. Многофазен ток

    Крепостта

    Колкото и да е странно и изненадващо, патогените се оказали около две хиляди пъти по-слаби от клетките на тялото. Това означавало, че те можели да бъдат унищожени по метода на излъчения импулс чрез затоплянето на пациента. Поразително. Вече повече от век патолозите третирали микроорганизмите като химични системи и през цялото време се мъчели да открият химичните съединения, които да ги неутрализират. А методът на Райф третирал всички бацили като механични системи, които можели да бъдат унищожени чрез вибрации.

  • 8. глприя (5 януари 2014 в 06:37)

    До Санора-Много е дразнещо,някой, които 1% от използва сивите си клетки и няма търпение да прочете една книга, да се изказва.Къде точно затъна в блато от думи, нали си прочел само част от първа глава?Че нищо не си разбрал е ясно, но не се опитвай да остроумничиш.Голям критик….

    Книгата е много добра.Особенно шеста глава.Провокира ме да си припомня физика и биология.И да се замислим, колко велики умове са погребани заради човешката лакомия.

  • 9. Д В Ламбов (28 март 2014 в 19:06)

    До СОНОРА-не те знам що за животно или изрод си но съм сигурен че не си чел книгата на Джери Василатос просто там информацията в нея не е за изроди и малоумици като тебе,затова ни управляват изверги-заради такива като тебе,за финал ще ти докажа че си много тъп с тия коментари за земята .Гледай линковете и се научи на нещо истинско говедо такова .https://www.youtube.com/watch?v=_mxdwl0mUy0 а също и https://www.youtube.com/watch?v=S7SaZi47yqg………………………https://www.youtube.com/watch?v=fQWcvTAAdYc……..ДАНО ТИ ВЛЕЗЕ НЕЩО НЯКОГА В ПРАЗНАТА ТИ СОНОРска ГЛАВА.

  • 10. Д В Ламбов (28 март 2014 в 19:42)

    До един уж разумен човек-знанието и незнанието са като живота и смъртта и си имат очевидната разлика,зависи на коя страна ще застанеш в оценката на съзнанието си за знанието,не заставай като нашите политици и ти от грешната му страна,защото тия които управляват този свят не мислят на никого нищо добро,затова избиха толкова откриватели и ги оплюха след смъртта им.Затова когато в народното събрание си мислят че от запад ги къпят с сапун и топла вода уви нямат съзидателният и осъзнаващ усет че всъщност ги насират с фекалии отгоре им същите тия западни демонократични сили на Луцифер и падналите им ангели-демек демони на политиката на Америка.А това ще доведе до унищожаване безмилостно на народеца ни.

    • 11. TheGodOfTears (29 март 2014 в 06:58)

      Знаеш ли, дошло ми е до гуша от любители на конспирациите като теб — няма ли да се скриете най-сетне?! В този случай твоята глава е тъпа, не тази на Сонора. В този случай съм съгласен с коментара на Сонора. И, не, преди да кажеш каквото и да било — не ми дреме за съдбата на „народеца“ ни — не ни е виновна Америка, а шибаната ни тъпота, мързел и инат. Заслужаваме си всичко. В този случай Западът (с всичките си кусури) ми е много по-симпатичен и заслужава по-голямата ми подкрепа, отколкото собствената ми държава или прогнилата империя на Путкин. Но да не прекаляваме с политическите идиотии.

      За „Изгубените открития“ — хайде стига бе, ако всичко в това „книжле“ е истина… Но не ми се занимава с повече спорове. Както казва Сонора обаче — всичко е скалъпено, фактите — изопачени. Затова по принцип избягвам подобни книжки със същата стръв, с която избягвам и безсмислиците за Бог, теориите на конспирацията като цяло или пък псевдонаучните глупости, с които ни заливат навсякъде. Не отричам, изобщо не отричам, че много открития не са видели бял свят заради нечия алчност или просто глупост. НО Василатос прекалява с псевдонауката си.

  • 12. Джордж (9 август 2014 в 09:07)

    Авторът на записките се представял така: „Името ми е Христофор Колев. Роден съм на 24 юни 1915 г. в Пловдив. Баща ми беше офицер. Голямата ми мечта беше да уча авиоинженерство и понеже имах възможност, се дипломирах в Германия, когато Райхът победоносно крачеше. Завърших с отличие и ми предложиха да се включа в групата на проф. Летцер, която работеше за производителите на самолетите Me 262, Ju 52, FW 200.“

    Всички страници били номерирани с молив, но първите липсвали. Запазените започвали с №42.

    На лист №67 на български било записано: „На 21 февруари 1944 г. по телефона спешно ме извика проф. Летцер. Когато излязох на улицата, видях, че ме чакаше кола, в която учтиво ме поканиха да вляза. Пътувахме около 2 часа и стигнахме до летище, за което аз, макар че знаех всичко за пистите край Берлин, дори не подозирах. В тъмното се открояваше двумоторен самолет, който подгряваше двигателите. Едновременно с моята кола пристигнаха още 3, от които слязоха проф. Летцер и колегите ми Ханс Дьопфер и Хелмут Алтенбург.“

    Авиоинженерът описвал: "След многото проверки накрая влязохме в голямо хале със слабо осветени стени и таван. Край дълга маса стояха наведени няколко военни. С нашето влизане те се изправиха и сред тях се открои профилът на Хитлер. След общоприетия поздрав ние се наредихме около масата, като седнахме след фюрера.

    Хитлер кимна на ген. Хохмайстер, директор на завода, с когото се познавахме от предишна съвместна работа, и той нареди да се запали осветлението. Бяхме в огромен хангар. В средата на подземието видях това, за което бях подочувал, но в което никой не вярваше. Това бе тя — тайнствената чиния, стъпила на 4 крака, с малък полусферичен непрозрачен купол. По ръба мигаха жълти и червени светлини.

    Генералът натисна голям червен бутон до дясната си ръка и бягането на светлините се засили, докато се образува непрекъснат и ослепително ярък светещ кръг. Куполът над хангара бавно се разтвори и миг след това апаратът чиния излетя вертикално с неописуема скорост.

    На около 3000 м увисна във въздуха, после рязко полетя настрани, отново увисна неподвижно и след броени мигове пак застана мълчаливо на 4-те си уродливо тънки крака, премигвайки като на игра със светлините си. Запознаването със свръхсекретното оръжие на фюрера не е било случайно.

    Авиоинженерът от Пловдив знаел, че имало нареждане за включването на проф. Летцер и колегите му в проекта по създаването на база, каквито планът „Божествен огън“ предвиждал да бъдат оборудвани на специално избрани места.

    Едно от тях било на Балканите — връх Юмрукчал в България, преименуван през 1950 г. на връх Ботев. След няколко месеца подготовка групата, снабдена с най-модерна апаратура за навигация, кацнала с 4 транспортни самолета на летище Божурище.

  • 13. Леталенизнод (26 февруари 2016 в 07:52)

    До сонора и годфатер жалко д когато хора като вас коментират нещо което не разбират.и за да не съм голословен като вас ви предлагам да прочетете и книгите на марко пицути.дано тогава разберете вашата слепота в този свят на светлина.апропо…глупостта е много опасен бич но явно на вас ви харесва,за синора и гледате се отнася.

  • 14. kabumko (3 март 2016 в 09:38), оценка: 5 от 6

    Хмм не мога да кажа нищо. Ако погледнем обективно книгата, до 6–7 глава беше добра, сравнително много информация, изглеждаща правдоподобна, след това ми стана скучна.

    Много започна да се повтаря, че ни управляват, добре разбирам искал е автора да го каже но повтарянето във всяка глава е малко много. Има развлекателни неща които може да не са толкова зайнтригуващи, които сонора да нарича блатни думи или там както беше и все пак трябва да имаме в предвид, че автора най-вероятно не е професионалист и е написал книгата както я е чувствал и това което него го е вълнувало. Ти не си дал живота си за да можеш да проследиш толкова много неща, аз лично прегледах повечето от дадените патенти. Интересни са. Може някой да не са толкова практични — според мен — но ги има. Трудно постижими са за хора които не се занимават главно с това.

    Тази книга е за да те вдъхнови, и книгата си върши работата, сонор ако не можеш да имаш въображение, не виждам защо изобщо си тръгнал да четеш тази книга???

    Бога на сълзите, ако спреш да обвиняваш Българите че са насраняци и започнеш вместо това да помагаш за родината си по някакъв начин родинтата може и да стане привлекателна. Не е виновен домът че е разбит а стопанина който го поддържа. Да избягаш е най-лесно, аз дъм горд да съм Българин, макари и аз като теб да не съм горд с много от останалите Българи, но това е така само ако не им дадеш шанс.

  • 15. qwwe (3 декември 2016 в 18:52)

    Тази книга е написана като послание за цялото човечество мечтайте защото мечтите са безплатни за разлика от всичко в нашият живот които ние живеем като призраци които малко по малко избледняват със всеки изминал ден.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.