Мими Лат

(автор)

Романи

Сваляне на всички:

По-долу е показана статията за Мими Лат от свободната енциклопедия Уикипедия, която може да се допълва и подобрява от своите читатели. Текстовото й съдържание се разпространява при условията на лиценза „Криейтив Комънс Признание — Споделяне на споделеното 3.0.

[±]
Мими Лат
Родена 1939 г. (79 г.)
САЩ
Професия писател, адвокат
Националност Флаг на САЩ САЩ
Активен период 1993-1999
Жанр трилър
Съпруг Аарон Лат (1962-)
Деца Кари, Анди
Уебсайт http://www.mimilatt.com/

Мими Лат (на английски: Miriam „Mimi“ Lavenda Latt) е американска писателка на бестселъри в жанра съдебен трилър.

Биография и творчество

Мими Лавенда Лат е родена през 1939 г. в САЩ. Завършва гимназия с отличие и е приета да учи в Университета на Калифорния в Бъркли. Не отива да учи, тъй като същото лято се омъжва и има дъщеря. Развежда се след две години и остава самотна майка на 20 г. За да се издържа завършва едногодишен курс за секретарки, изучавайки стенография, машинопис и счетоводство, след което става юридически секретар. През 1962 г. се омъжва повторно за скулптора Аарон Лат и имат още една дъщеря.

През 1971 г. решава да продължи образованието си и започва да учи право. След дипломирането си става практикуващ адвокат, а по-късно основава и собствена правна кантора. Въпреки добрата професионална кариера тя иска да пише и в края на 80-те години започва да посещава курс по творческо писане. За своите произведения тя е натрупала много познания, впечатления и истории.

Работата по първата ѝ книга продължава около 5 години. Обемът ѝ и достига 1100 страници и тя трябва да го намали до приемлив за издателите обем. Съдебният трилър „Адвокати и престъпници“ е публикуван през 1993 г. и става бестселър.

Писателката има само още два трилъра, които също са бестселъри. Всичките са издадени в България.

Мими Лат живее със съпруга си в Инчино, Лос Анджелис, Калифорния.

Произведения

Самостоятелни романи

  • Адвокати и престъпници, Powers of Attorney (1993)
  • Опасно съдружие, Pursuit of Justice (1998)
  • Дъщерята на прокурора, Ultimate Justice (1999)

Източници

Външни препратки