Читателски коментари (за „Гордост и предразсъдъци “ от Джейн Остин)

  • 1. нт (21 март 2014 в 02:52)

    fata_morgana, благодаря!

    Понеже сте се обърнала лично към мен реших не само да отговоря на съобщението ви, но и да кажа няколко думи по принцип. Може и други читатели да попаднат на тях.

    И през ум не ми е минавало, че всички трябва да са съгласни с моите мнения.

    Възприемането на света и произведенията на изкуството е нещо изключително лично, а вкусът се формира и доизгражда през целия ни живот.

    Ангажиран съм с Моята библиотека от самото създаване на сайта. През всичките тези години съм се опитвал да пиша за произведенията по същество и да окуражавам другите потребители да правят същото.

    Мнения от типа на: „Много яко!“, „Харесва ми!“ или „Жестоко“ са напълно безсмислени и безполезни, особено идващи от безименен интернет потребител. Ако идват от утвърден автор, чиито вкус е известен подобни кратки бележки биха могли да имат някаква стойност.

    За съжаление, интернет е залят от подобни и тук нещата не са по-различни. Смислените коментари биват удавени в едносрични възклицания.

    Самият аз съм често обект на ad hominem нападки, заради, предполагам, ярко изразената позиция.

    Ето, само няколко сантиметра по-надолу съм наречен трол и стар познайник по причина че изразих несъгласие с авторката по отношение на друга книга.

    Още веднъж, благодаря за подкрепата.

    ---

    Две думи само и за мини сериала на BBC от 1995 г.

    След прочитане на книгата, изгледах и него.

    Като цяло впечатлението ми е великолепно. Атмосферата е завладяваща през цялото време. Подборът на актьори до голяма степен ми допадна.

    Елизабет е наистина прекрасна.

    Единствената ми сериозна критика е според мен напълно ненужно гротескното окарикатуряване на мисис Бенет и лейди Де Бърг. И двете по-възрастни жени са представени твърде маниакално и повърхностно.

    Струва ми се, че е хубаво човек да е чел книгата и едва тогава да види екранизацията.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.