Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Семейство Давънпорт (2)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
The Rake, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
5,2 (× 60 гласа)

Информация

Сканиране, корекция и форматиране
Silverkata (2020)

Издание:

Автор: Мери Джо Пътни

Заглавие: Прелъстителят

Преводач: Диана Кутева

Година на превод: 2013

Език, от който е преведено: английски (не е указано)

Издание: първо

Издател: Ибис

Град на издателя: София

Година на издаване: 2013

Тип: роман (не е указано)

Националност: американска

Печатница: „Симолини“

Излязла от печат: 27.02.2013

Редактор: Любка Йосифова

Технически редактор: Симеон Айтов

Коректор: Росица Симеонова

ISBN: 978-619-157-039-3

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/13864

История

  1. — Добавяне

На Бил, моя любим приятел

Скъпи читатели,

От всички написани от мен книги, тази ми е любимата. За пръв път Реджи Давънпорт се появява в романа ми „The Diabolical Baron“ като второстепенен герой. Честно казано, той беше непоносим негодник, груб и егоистичен, обикновено пиян. Но в края на книгата той ме изненада, като показа интригуващи проблясъци на хумор и чест. Започнах да се питам кой всъщност е Реджи и какво го караше да се държи по този начин.

Резултатът беше „The Rake and The Reformer“, написан в спонтанен изблик на творческа активност, какъвто дотогава не помнех. Естествено, останах поласкана, когато книгата веднага се превърна в класика и спечели много награди, включително и престижното отличие RITA на Американската асоциация на авторите на любовни романи. Но за мен много повече означават писмата на читателите, които споделят с мен колко дълбоко са били развълнувани от този роман.

Сега съм щастлива, че тази история отново е достояние на читателите, влюбени в историческите любовни романи. Промених заглавието на „Прелъстителят“ и отстраних някои от недостатъците в сюжета, но същността е запазена. Разказът пак е посветен на живота на Реджи Давънпорт — герой, склонен към самоунищожение, но остроумен и болезнено честен, който дръзва да направи последно, отчаяно залагане, за да промени живота си. Също толкова важна е и героинята Алис Уестън — силна и независима жена, свикнала повече да дава любов, отколкото да получава. Двамата заедно откриват смеха и неговото лечебно въздействие, както и страстната любов, която ги преобразява завинаги.

Навярно съм пристрастна към тази моя творба, но се надявам Реджи и Алис да трогнат сърцата ви така, както трогнаха моето.

Искрено ваша, Мери Джо Пътни