Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Огънят на драконите (3)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
Fire in his Embrace, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
Оценка
5 (× 44 гласа)

Информация

Форматиране
Epsilon (2020)

Издание:

Автор: Руби Диксън

Заглавие: Огънят в прегръдката му

Преводач: Сирена

Година на превод: 2020

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо

Издател: Читанка

Година на издаване: 2020

Тип: роман

Националност: американска

Редактор: desi7y; galileo414; sladcheto

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/13691

История

  1. — Добавяне

Какво се случи в предишните книги

Книга 1 — Огънят в кръвта му

Годината е 2023, седем години след унищожаването на познатия ни свят. През 2016 година се отваря Разрив в небето и дракони навлизат в света ни, ужасни и жестоки, като зверовете от легендите. Плъзват над градовете като мравки, унищожавайки всичко по пътя си. Сгради се сгромолясват, държави падат и за месеци човечеството е пречупено. Оръжията нямат ефект върху неземните същества от друго измерение. Самолетите и ракетите са твърде бавни. Избухват бунтове, когато хората са принудени да се бият срещу драконите не само за оцеляването си, но и един срещу друг.

През тези първи брутални дни останалите живи хора се крият. В крайна сметка малки групи оцелели се обединяват и оформят фортове, където могат да живеят безопасно и сигурно. В След е по-безопасно да си с други, затова хората доброволно се отказват от правата си в замяна на защита за семействата си. Сами по себе си фортовете са изолирани и корумпирани, ръководени от жадната за власт Милиция. Оръжията, които носят може да не са полезни срещу драконите, но са повече от достатъчни да държат хората във форта под контрол. Тези, които не се подчиняват на правилата, биват изгонени и принудени да живеят като номади. От гледна точка на жителите на форта те са измет и ходещи мъртъвци. Без подслон или постоянно място, което да наричат дом.

Седем години човечеството продължава съществуването си, живеейки в пукнатини и криейки се в сенките.

Тогава нещата започват бавно да се променят. КЛАУДИЯ, крадец от Форт Далас, е изоставена в дивите, пусти улици на бившия град, сега познат като Земите на събирачите като примамка за дракон. Никой не очаква тя да оживее… или плана им да проработи. Драконът, КАЕЛ, е яростен и властен, умът му е пречупен от непрестанната лудост, която прояжда съзнанието на всеки Драконѝ. Въпреки това той е интелигентен и може да бъде също толкова мил и нежен, колкото е брутален. След време Клаудия спира да го вижда като враг и започва да го възприема като партньор и то силен. С помощта на Каел тя прави план да спаси сестра си ЕЙМИ и приятелката си САША от Форт Далас и корумпираната му милиция.

Книга 2 — Огънят в целувката му

В същото време Саша е взета от ДАКХ, полудял мъжки дракон, който търси половинка за да успокои ума си. Въпреки че отнема време на ужасената Саша да повярва на Дакх, тя осъзнава, че драконът ще направи всичко за нея и да й покаже, че може да я обича толкова яростно, колкото и човешки мъж. Когато Саша е заловена от местните бандити, научава, че те не са само номади, работещи за неин стар враг, но и са водени от мистериозен непознат, наречен АЗАР.

Азар казва, че е Драконѝ, но не като другите. Не е луд, не може (или не иска) да промени формата си и има план да се върне в родния си дом. Има нужда от някого, който да премине през Разрива, свързал световете, но след като никой не знае дали може да се получи има нужда от доброволец. Ако не може да намери някого, то ще принуди. Държи Саша като затворник с надеждата, че тя ще убеди Дакх да премине през Разрива, дори това да му струва живота. За да се подсигури, Азар е пленил ЗОХР, друг дракон, но той е твърде луд, за да бъде полезен.

Саша отказва да привлече Дакх в опасните игри на Азар. С помощта на Ема тя се освобождава от плен и бяга в чакащите ръце на Дакх.

 

 

В това време Ема остава с хората на Азар, за да се опита да спаси Зохр.

Така е честно, след като тя е тази, заради която той е пленен…