Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
[не е въведено; помогнете за добавянето му], ???? (Пълни авторски права)
Превод от
[Няма данни за преводача; помогнете за добавянето му], ???? (Пълни авторски права)
Форма
Разни
Жанр
  • Няма
Характеристика
Оценка
1 (× 1 глас)

Информация

Корекция
logixoul (2020 г.)
Източник
veren.bg

Издание:

Автор: Уилиям Макдоналд

Заглавие: Не е за слаби нерви

Преводач: Красимира Ненова

Година на превод: 2005

Издател: Верен

Град на издателя: София

Година на издаване: 2014

Художник: Мая Димова

ISBN: 978-619-7015-62-1

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/10498

История

  1. — Добавяне

Кога? По местата… готови…

И така, изправяме се пред въпроса: „Кога ще започне всичко това? Има ли в днешно време признаци, че скоро би могло да се стигне до там?“

Библията съвсем ясно казва, че никой не знае точното време на Грабването. Всеки, който се опитва да определи някаква дата, не се подчинява на Писанието и скоро ще бъде развенчан като лъжлив пророк.

Но въпреки че не знаем точния момент, със сигурност можем да кажем, че някои признаци сочат, че времето е наближило. Идващите събития хвърлят предварително своята сянка.

Когато разглеждаме тази тема, трябва да помним, че говорихме за две фази на Пришествието на Христос. Най-напред Той идва в атмосферата, за да вземе Своите светии в Небето при Себе Си. След това, най-малко седем години по-късно, Той идва, като вече стъпва на земята заедно със Своите светии, за да управлява с тях в продължение на хиляда години.

За Грабването няма предварително оповестени признаци. Но преди да настъпи Пришествието на Христос като Цар, трябва да бъдат изпълнени определени условия. Това, което ние виждаме в последно време, е че редица съвременни събития много приличат на тези пророкувани условия. А ако много неща, които се случват днес, приличат на събитията, които трябва да се случат преди Неговото Второ пришествие, тогава колко по-близо е Грабването! Нека разгледаме по-подробно някои от тези показателни явления.

От Библията ясно се вижда, че колкото повече се приближаваме до последното време, толкова повече центърът на световните събития ще се пренася към Близкия Изток. Пророчествата се занимават преди всичко с Израел и страните в този регион, които са икономически или политически обвързани с него, или са негови врагове.

Напоследък различни страни от Близкия Изток излизат на преден план. Можем да споменем Сирия, Иран (Персия), Ирак, Ливан, Египет и Саудитска Арабия. Ирак е Асирия от пророчествата на Стария Завет; неговият водач е наречен „Северният цар“. „Южният цар“ е владетелят на Египет.

Западните страни, включително и САЩ, не играят съществена роля в пророчествата. Ако от това може да се направи някакво заключение, то е, че те ще западнат икономически, политически и религиозно. Властта и управлението ще се прехвърлят от Запад към Близкия Изток.

Основаването на държавата Израел през 1948 г. беше и е от изключително голямо значение. Иисус казва, че когато видим смокинята да напъпи, можем да знаем, че Божието Царство е близо. Смокиновото дърво символизира Израел. Сега ние виждаме как смокинята покарва, развива листа, но все още не носи плод. За първи път от столетия насам юдеите отново съществуват като нация и имат своя родина. Това означава, че Божието Царство е близо. То е на прага.

Можем да споменем и възраждането на национализма. Иисус говори не само за напъпилата смокиня, но и за напъпването на „всички дървета“. Ако смокиновото дърво е символ на Израел, то очевидно „всички дървета“ се отнася за други нации. Не толкова отдавна станахме свидетели как колониалните сили се оттеглиха и изникнаха нови държави. Ние живеем във време на ново национално осъзнаване.

Преди повече от 2500 години пророк Езекиил предсказва, че Израел ще се върне в земята си като невярващ народ. Точно това е състоянието на днешния Израел. Езекиил пророкува, че народът ще бъде очистен от греховете едва след завръщането си и след Второто пришествие на Христос.

Ерусалим ще бъде огнище на раздори. Пророк Захария говори от името на Бога, като казва: „Ето, Аз правя Ерусалим чаша на омайване за всичките народи наоколо; ще дойде и върху Юда при обсадата на Ерусалим. И в онзи ден ще направя Ерусалим тегнещ камък за всичките народи; всички, които се натоварят с него, ще се смажат; и против него ще се съберат всичките народи по света.“ Ерусалим е обявен за столица на Израел, въпреки че не е признат от всички. Вече се водят дискусии Ерусалим да бъде обявен за интернационален град. А някои юдеи правят планове да превземат хълма, на който се е намирал храмът, и да го построят отново.

Списание Time определя хълма на храма като 39-та най-експлозивна точка на света.

Виждаме как се разпространяват лъжливи религии, които се наричат християнски, въпреки че отричат всички основни учения на вярата в Христос. Чрез имитация те изглеждат измамно истински. Библията многократно прави връзка между тези явления и последните дни.

Бъдещото възстановяване на Римската империя е пророкувано в много библейски образи и символи. Бихме могли да видим нейния предшественик в лицето на Европейския съюз, който е основан с договор, подписан в Рим. Един коментатор описва ЕС като „могъща общност, имаща силата да владее света“.

Светът се оглежда за един „супермен“, който да поеме властта. Хенри Спек, един от основателите на ЕС, каза: „Ние не искаме още един комитет. Ние искаме един човек от класа, когото всички покорно да следват и който може да ни изведе от икономическата бъркотия, в която сами се заплетохме.“ Неспособността на правителствата да поддържат правда и ред и да се справят с тероризма създава идеалните условия за издигането на един световен диктатор. Водещите политици вече постоянно говорят за „нов световен ред“.

Икуменическото движение напомня на това, което намираме в Откровение 17-та глава. Преди няколко години щеше да е немислимо да се съберат заедно християни, юдеи, будисти, хиндуисти, мюсюлмани, конфуцианци, шинтоисти, бахаи и астролози, за да изглаждат различията си. Сега постоянно чуваме, че водачи на големите световни религии се срещат, за да обсъждат възможността да се обединят в една световна църква. През октомври 1986 г. папа Йоан II покани в Асизи представителите на дванадесет по-големи религии, за да се молят за световния мир. Там присъстваше и един африкански магьосник. Библията нарича такава формация „Вавилон великата, майка на блудниците“. Тази абсурдна система толерира всякаква форма на религия с изключение на библейското християнство. Ние сме съвременници на отстъплението на християнството.

Апостол Павел ни казва, че Божият съд ще дойде, когато хората говорят за „мир и безопасност“. В 1 Солунци 5:3 пише: „Когато казват: Мир и безопасност, тогава ще дойде върху тях внезапна погибел както болките върху бременна жена; и няма да избегнат.“ ООН вече има една зала във Виена, над чийто вход е изписано мотото „Мир и сигурност“. Но тъжният факт е, че мир няма. Положението е точно такова, каквото е предсказано в Библията. Хората ще казват „Мир, мир“, когато всъщност няма мир. На земята никога няма да настъпи мир, докато Иисус не вземе жезъла на световното управление в Своята прободена ръка.

Хората ще отричат, че Бог може или иска да се намеси в световните събития. Днес буквалното тълкуване на Библията по отношение на Пришествието на Христос масово се приема с насмешка.

Иисус е предсказал, че ще се появят лъжливи Месии. Наскоро кореецът Муун се провъзгласи за истинския Христос. И други източни гуру повдигат подобни претенции за подчинение на хората. Будистите очакват появяването на Майтрея Буда — подобен на Месия световен учител. Броят на такива измамници расте.

Един от признаците за наближаващия край на света, който Иисус споменава, е зачестяване на земетресенията. Напоследък световните информационни източници подчертават нарастването на земетръсната активност по цялата земя.

В Откровение 16:12 научаваме, че река Ефрат ще пресъхне по време на Скръбта, така че източните царе ще могат да я преминат пеша с войските си. Невъобразимото изведнъж стана възможно. За да напълни своя язовир „Ататюрк“, през 1990 г. Турция отби част от водите на Ефрат. За да се напълни целият язовир, Турция би трябвало да спира Ефрат в продължение на две години. Това вероятно би довело до трудности със съседните страни.

В последните времена на света ще настъпи драстичен упадък на моралните ценности. Днес ежедневните новини ни дават предостатъчно доказателства за това. Хомосексуализъм, аборти, порнография и разврат се приемат и търпят без ни най-малко възражение.

Хората ще станат свирепи и непокорни. Дух на беззаконие завзема семейството, обществения живот, училищата и църквите.

Нарастваща вълна на спиритизъм ще залее света. Когато Иисус е дошъл за първи път на земята, светът е бил подложен на масирано нашествие на демони. Изглежда че това ще се повтори и при Неговото Второ пришествие.

По целия свят има църкви, които служат за поклонение на Сатана. Много хора открито се представят като бели и черни магьосници. Употребата на променящи съзнанието наркотици отваря врата за демоните в живота на човека. Много от безумните убийства и самоубийства се дължат на обземане от демони. (Целта на демона е винаги да унищожава.) Сатанизмът е една от най-бързо растящите субкултури сред младежта.

Полагат се усилия да се възстанови град Вавилон. В продължение на векове той не е бил нищо повече от един хълм в пустинята, но сега изведнъж отново придобива известност. За да се изпълни библейското пророчество, Вавилон трябва отново да бъде построен, и след това да бъде разрушен без остатък и да остане завинаги пуст.

При вече натрупаните арсенали от атомни оръжия въпросът: „Кой може да воюва против него (т. е. против мощта на Антихриста)?“ добива все по-ясен смисъл.

Писанието казва, че въпросните събития ще могат да се наблюдават едновременно по цялата планета. Телевизията би могла да бъде средството за изпълнение на това предсказание. Само тези, които се поклонят на Антихриста, ще могат да купуват и да продават. Един лесен начин за идентифициране би било да им бъде имплантиран миниатюрен чип под кожата на челото или ръката. Там с електронен скенер ще може да се прочете числото 666.

Предсказания за епидемии по целия свят могат да изглеждат невероятни, като се има предвид съвременната напреднала медицина. Но чрез въздушния транспорт заразните заболявания могат да се разпространяват навсякъде много по-бързо от когато и да било. Епидемията от СПИН ни служи за предупреждение за високата смъртност, която можем да очакваме в бъдеще. Някои експерти предсказват, че 25% от населението в Африка ще загине в следващите десет години.

Всички тези неща са само предвестници, сенки на събитията, които ще се случват по време на Скръбта или при Второто пришествие на Христос. Библията не казва, че те ще се случат преди Грабването, а преди Неговото явяване в слава. Ако това е така и ако днес наблюдаваме тези ясни тенденции на развитие, тогава можем да направим логичното заключение, че Грабването е съвсем близо.

„Също така и вие, когато видите всичко това, да знаете, че Той е близо при вратата.“

Матей 24:33

Библейска справка: Исая 19:23; 60:13; Езекиил 38:5; Даниил 11:40–45; Лука 21:29; Езекиил 36:24, 25; Захария 12:2–3; 2 Тимотей 3:8; Даниил 2:41, 42; 7:7, 24; Откровение 13:1–10; Езекиил 28:1–10; Даниил 7:7–8:20–26; 8:23–25; 9:26, 27; 11:36–45; 2 Солунци 2:3–12; Откровение 17:8–14; 1 Солунци 5:3; Еремия 6:14; 2 Петрово 3:3, 4; Матей 24:5, 24; 24:7; Лука 21:11; 2 Тимотей 3:1–5; 1 Солунци 2:7, 8; 1 Тимотей 4:1–3; Откровение 13:4; 1:7; Матей 24:7; Откровение 11:6.