Читателски коментари (за „Записки от един малък остров “ от Бил Брайсън)

  • 1. dehumanizer (5 октомври 2022 в 15:25)

    За съжаление в последната двайсет и девета глава липсват 314-та и 315-та страници от книгата. В текста е между „Този начин на мислене трябва да бъде отхвърлен незабавно.“ и „Понякога почукват веднъж и извикват: «Здравейте», но по-често не правят дори и това.“

    • 4. Еми (13 февруари 2024 в 20:17)

      Допълнено, благодаря за сигнала.

  • 2. mirindaa71 (3 март 2023 в 21:38), оценка: 3 от 6

    Обичам да чета пътеписи и за мен един добър пътепис е съвкупност от балансирани лични преживявания и впечатления и факти за посещаваните места — включително може би малко история, култура и традиции на местното население. А залитането в която и да е от двете крайности не води до добри резултати.

    За съжаление тази книга е пример за това какъв не трябва да бъде един пътепис.

    Автора е вглъбен само и единствено в личните си преживявания и чувства, в резултат на което читателя е залят почти само и единствено със скучните подробности за ЖП гари, влакове, хотели, пансиони и кръчми. И неизменното кафе на закуска и бира през останалото време, които явно са важна част от преживяването. Местата, които автора посещава, по нищо не се различават едно от друго, освен тук-там някоя катедрала или замък. Но дори тези интересни на пръв поглед обекти са споменати някак между другото и по никакъв начин не придават облик и идентичност на посещаванто градче.

    За мен дори и чувството за хумор не може да спаси тази книга.

    Бих дала щедри 3 * (по скоро са 2.5 *) само заради един-два проблясъка и заради едва доловимото общо усещане за духа на Острова.

  • 3. notman (4 март 2023 в 16:08), оценка: 5 от 6

    Нарушени т. 2, 4 и 5 от правилата.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.