Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
9 Scorpions, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,5 (× 15 гласа)

Информация

Сканиране, корекция и форматиране
Еми (2015)

Издание:

Пол Ливайн. 9-те скорпиона

Американска. Първо издание

ИК „Бард“ ООД, София, 1999

Редактор: Иван Тотоманов

История

  1. — Добавяне

На несравнимия Ал Цукерман — доверен агент, блестящ съветник и безценен приятел

Приковаваща вниманието книга. Ако знаех, че във Върховния съд има толкова много секс и насилие щях да помоля президента да ме назначи!

Читателски отзив в „Интернет“

Благодарности

Изказвам сърдечната си благодарност за щедрата им подкрепа на няколко изтъкнати адвокати, между които специалистите по въздушно право Стюарт Гросман и Майкъл Олин, както и на апелативния специалист Джоуел Итън. Благодаря също и на бившите адвокат сътрудници във Върховния съд Дийн Колсън и Марго Шлангър, на цивилния съдебен адвокат Нанси Купъртуейт и на бившия юридически съдружник Денис Морикава. Високо оценявам и информацията, която ми бе предоставена от Хауард Розън.

През великолепния лабиринт на Върховния съд ме водеха Уилям Сътър — адвокат в съда, и Тони Хаус, шеф на отдела за информация на обществеността, с помощта на Кати Арбърг, заместник-шеф. Заради драматизма на сюжета на книгата си позволих известна свобода при предаването на съдебните процедури, независимо че се стремях да запазя истинския характер на нашата най-величествена и внушителна институция.

Познанията ми в областта на авиацията бяха значително разширени от капитана на Американските авиолинии в оставка Джеймс Ролинс, от Джил Франк, Майкъл Голдбърг от „Аеролийз“ и Стив Манкузо от „Гринич Еър Сървисиз“.

Помощник-треньорът на „Пен Стейт“ — Том Брадли — ми осигури ценна информация за футбола, както и изпълнителят на дълги пасове от „Синсинати Бенгалс“ Грег Труит, който преди години ми подаде топката на няколко пъти с блестящи спирали и без да знае, зае името си на главния герой. Джес Кенън — собственик на „Купъртаун Еърбоат Райдс“ и находчив борец с алигатори, сподели с мен знанията си за Евърглейдс.

Благодаря и на моята туристическа консултантка Рошел (Роки) Рътънберг, на моята помощничка Лайза Пърсивал, на Джуди Смит и Нанси Джейкъбсън за техните проучвания.

Освен това бях облагодетелстван с редакторските съвети на моя умствен тръст — триумвиратът от Стивън Канел, Уейн Уилямс и Ал Цукерман, а след това от умелата и проницателна редакция на Гари Голдстайн. Благодаря още на Джули Рубинстайн за ентусиазираната й подкрепа.

Сърцето ми е изпълнено с признателност към всички вас!

И накрая изразявам закъснялата си благодарност и на всички онези, които ме научиха на толкова много неща, особено в Колежа по комуникации към университета „Пен Стейт“, където за първи път се срещнах с властта и славата на написаната дума.