• 1. тцЪ (16 юни 2014 в 12:19)

    Г-н Рамадан,

    Не познавам постулатите на исляма, така че не мога да говоря в подробности по темата, за разлика от Вас. Вярвам обаче, че в началото ислямът е бил нещо коренно различно от това, което е възприето по-късно. В основата си действително може да говори за любов, състрадание, смирение и т.н. (както и християнството в чистия му вид)

    За съжаление, с течение на времето му се случва същото, каквото и на християнството през средните векове — превръща се в средство за манипулиране на безпросветните от страна на свещениците, които тълкуват канона (в случая с исляма — корана) както им е изгодно. В резултат се случват страховити неща — избиване на „неверници“, ограничаване на свободата на индивида, унищожаване на всяка форма на различна култура от ислямската, самоубийствени атентати…

    Благодарение на тези „миролюбиви“ методи, ислямът е считан за световно зло… Най-вече, защото те продължават да се използват и до ден днешен, докато етапа на фанатизъм при християнството е отминало.

    Иначе, позволете метафорично да Ви стисна ръката за коментара. Искрено се надявам религията, независимо каква е тя, да престане да бъде извинение за човешкото скудоумие.

    От заклет атеист :)

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.