Читателски коментари (за „Кланът на пещерната мечка “ от Джийн М. Оел)

  • 1. vde (14 септември 2011 в 14:45), оценка: 5 от 6

    Случайно попаднах на поредицата преди доста години и бях прочел до средата на седма книга (Според българското издаване) след което спрях.

    Наскоро започнах да ги препрочитам и да си дочета поредицата след като намерих и последните две книги (завръщането и каменните убежища).

    Първата част (първите две книги които са тук) са нистина страхотни, умирам си за тях и за историята. Написана е увлекателно и не можеш да се откъснеш от нея. Единственото което не ми допада, а на моменти направо ме отегчава е безкрайните описания, в които автораката се впуска. Да не отричам, става ти ясно, че е чела и се е интерсувала много за всичко от този период, но просто се накъсва фабулата и може да е неприятно.

    Другия ми по-негативен коментар, е че повтаря доста неща. Признавам, че полезно да си ги припомниш точно когато ти се налага, за да не скачаш назад, но се случва като прочетеш едно нещо 7 пъти…. ами малко е досадно :_)

    Като изключим това романа и самата поредица са наистина страхотни. Лепваш се за книгата и докато не стане късно просто не я пускаш.

    Преводачите също са свършили много добра работа с намирането на имената на толкова много растения и животни.

    Пропоръчвам горещо поредицата.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.