Читателски коментари (за „Индиго Плейс 22 “ от Сандра Браун)

  • 1. Кода Беар (26 август 2013 в 23:31)

    Една от слабичките на Сандра Браун. Липсва крими-елементът (макар че не държа непременно на него), освен че главният герой е бивше лошо момче (а има ли бивши лоши момчета :-)?). Отново имаме красива 20 и кусур годишна девственица (в 20 век, отделно от Арабските халифати) и бърза женитба (буквално за седмица?!). Глупав и твърде нелогичен сюжет, набързо нахвърлян и разказан. Изобщо, книгата е скучна , прекалено напомняща приказка и нищо общо с реалността. Това ообаче, което ме потриса напоследък е един дребен, но твърде гнусен за мен детайл. Как във всеки един роман от последните 10 бр, които прочетох, главният герой (непременно красавец) е покрит с вълма косми (тук по подразбиране иконка за повръщане) и за капак, героинята е като омагьосана от този „сексапил“ и „красота“. Давам си сметка, че тези романи са писани в 80–, 90-те години, когато това е било „модерно“, ама толкова ли не можаха да извадят някой не дотам австралопитек, на който да не му се подава козината от яката на ризата. Какво му е романтичното да си легнеш с такъв хуманоид, та да го пробутват така навсякъде, едва ли не да започнем да мечтаем за пиринска мечка в леглото? Ами тъпо и обидно е за някои дами (вкл. моя милост), та така… Сандра споменава буквално „вълма“ косми и аз доста се потресох. Това е първата причина впрочем (дори пред тъпия сюжет), да отсвиря така книгата, защото много подобни ми се насъбраха. Изобщо напоследък ми върви на флопове и ако продължава така, май ще оставя жанра за неопределен период от време.

  • 2. Leontina (13 декември 2020 в 19:32), оценка: 4 от 6

    Космите са белег за наличие на достатъчно тестостерон. Кой твърди, че хубавите мъже са метросексуални( нали така им казваха на мъжете с маникюр и епилация??????)??! На мен ми напомнят( въпросните модерни метросексуалци) на придворен от френския кралски двор от XVII в. например- с перука, червило и грим…Няма лошо и според мен( не само според г- жа Браун????), мъжът да си е мъжествен….

  • 3. svetili82 (14 декември 2020 в 21:30)

    И аз съм за косматите мъже. Ако няма косми или се епилира или му липсва някой хормон… ( Е ако почнат да величаят космати гърбове или з*ци ще тегля чертата :) ) Този роман ми е един от любимите. То не знам кой чете любовни романи баш заради реализма им. На мен подобен сюжет ми действа, особено като е написан от майстор в жанра.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.