Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Завоевателите (1)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
Conquerors’ Pride, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,9 (× 30 гласа)

Информация

Сканиране
Диан Жон (2011 г.)
Разпознаване, корекция и форматиране
Ripcho (2012 г.)

Издание:

Тимъти Зан. Гордостта на завоевателите

Американска, първо издание

Превод: Георги Стоянов

Редактор: Иван Тотоманов

Художествено оформление на корица: „Megachrom“ — Петър Христов

Компютърна обработка ИК „Бард“ ООД Линче Шопова

Формат 84/108/32

Печатни коли 19

ИК „Бард“ ООД, 1997 г.

История

  1. — Добавяне

Сами срещу инвазията на извънземните и срещу законите на собствената си междузвездна общност

КОМАНДИР ФЕЛИАН КАВАНА: Безпомощно наблюдава как отрядът му от осем космически кораба е разбит, а оцелелите бойци — преследвани и унищожавани. После, като пленник на извънземните завоеватели, единствената му мисъл е да оцелее, за да предупреди човечеството и неговите съюзници за ужасната, непобедима сила, тръгнала към тях.

ЛОРД СТЮАРТ КАВАНА: Бивш депутат. Призовава всички политически лидери да помогнат за спасяване на най-малкия му син… и когато никой не откликва на молбата му, нарушава законите на Общността… чак до границите на предателството.

АДАМ КУИН: Бивш летец от елитните войски „Копърхед“, в които умовете на пилотите са директно свързани с изтребителите. Става началник на охраната на фирма „Кавтроникс“… и счита, че в задълженията му влиза и опазването на цялото семейство Кавана. Той единствен знае ужасната цена, която трябва да плати, за да включи още веднъж ума си в компютъра на изтребителя… но ако това ще помогне да се спаси животът на Фелиан Кавана, е готов на саможертва.

АРИК КАВАНА: Умен и трудолюбив, той винаги е бил различен от своя буен, авантюристичен по дух по-малък брат. Арик избира сигурната работа в семейната фирма, докато Фелиан предпочита военната кариера. Но когато животът на Фелиан е застрашен, Арик застава решително до Куин и става войник с риск, ако планът им се провали, да го съдят за предателство.