Роман

По-долу е показана статията за Чарлз Фрейзър от свободната енциклопедия Уикипедия, която може да се допълва и подобрява от своите читатели. Текстовото й съдържание се разпространява при условията на лиценза „Криейтив Комънс Признание — Споделяне на споделеното 3.0.

[±]
Чарлз Фрейзър
американски писател
Роден

Националност Флаг на САЩ САЩ
Професия писател
Литература
Жанрове исторически роман

Уебсайт

Чарлз Фрейзър (на английски: Charles Frazier) е американски писател.

Биография и творчество

Чарлз Фрейзър е роден на 4 ноември 1950 г. в Ашвил, Северна Каролина.

Първият роман на Фрейзър, „Студена планина“ (ISBN 9547830228), печели националната награда National Book Award през годината на издаването си – 1997. През 2003 г. Антъни Мингела създава филм по романа с участието на Джуд Лоу, Рене Зелуегър, Никол Кидман и Доналд Съдърланд.

Вторият роман на Фрейзър „Тринайсет луни“ (ISBN 9789547830615), излиза през 2006 г.

Произведения

Самостоятелни романи

  • Cold Mountain (1997)
    Студена планина, изд.: „Интенс“, София (2004), прев. Юрий Лучев
  • Thirteen Moons (2007)
    Тринайсет луни, изд.: „Интенс“, София (2007), прев. Маргарита Христова
  • Nightwoods (2011)

Източници

Външни препратки

Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното Лиценз за свободна документация на ГНУ Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Charles Frazier“ в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година — от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница. Вижте източниците на оригиналната статия, състоянието ѝ при превода и списъка на съавторите.