Виктор Суворов
Спецназ (Тайната армия на Съветския съюз)

Частите със Специално назначение (СпН) на съветското военно разузнаване бяха една от най-важните военни тайни на Съветския съюз. По план на съветското командване тези части трябваше да играят ключова роля в предстоящата ядрена война със западните страни и затова дори самият факт на тяхното съществуване беше внимателно скрит. Провеждайки разузнавателно-диверсионни операции в тила на противника в навечерието на войната и в първите и часове и дни, части и формирования на СпН трябваше да осигурят успеха на настъпващите операции на въоръжените сили на Съветския съюз и неговите съюзници, които се хвърлят върху противника с всички сили. Ще научите:

• Как и защо в Съветската армия са създадени частите със Специално назначение и какви задачи са решавали.

• Кой и как е избиран за служба в частите на СпН и как се провежда бойната подготовка на войници, сержанти и офицери от СпН.

• Как съветското командване планираше да използва части и формирования на СпН в предстоящата война със западните страни.

• Предшественици на частите и съединенията на СпН: от „избрани младежи“ Томас Мор до гвардейски минировачи на Червената армия.

• Части и съединения на СпН на съветското военно разузнаване през 50-70-те години на 20-ти век: организационна структура, оръжие, тактика, агенти, командване и контрол.

„Спецназ“ е чудесно допълнение към книгите на Виктор Суворов „Съветско военно разузнаване“ и „Аквариум“, увлекателно четиво за всеки, който се интересува от историята на съветските спецслужби.

Съдържание

Спецназ 1,8

Спецназ,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Автор: Виктор Суворов

Заглавие: Спецназ

Преводач: Иван Тотоманов

Година на превод: 2018

Език, от който е преведено: руски

Издание: първо

Издател: Факел експрес

Град на издателя: София

Година на издаване: 2018

Националност: руска

Редактор: Георги Борисов

Художник: Кирил Златков

Коректор: Мери Великова

ISBN: 978-619-7279-21-4

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/7445

История

  1. — Добавяне

Библиоман