Бестселър поредица #1 на New York Times

 

Никога не сте срещали момиче като Серафина.

12 годишната Серафина винаги е усещала, че е различна от обитателите на замъка „Билтмор“, където е отраснала, но сега вече знае защо.

В седмиците след победата над Мъжа с черния плащ тя се старае да научи повече за живота на дивокотите и да се впише в „дневния“ свят на семейство Вандербилт, без да подозира, че задачата ще се окаже доста по-сложна от очакваното.

Една вечер в гората Фина се натъква на злокобен непознат с пет кръвожадни вълкодава, който търси Черния. Дали целта му е зловещият черен плащ на покойния мистър Торн, или нещо съвсем друго? Серафина не знае, но най-лошото е, че брадатият мъж има съюзник — неясна фигура в карета без кочияш, която потегля стремително към „Билтмор“. И сякаш това не е достатъчно, на сутринта се оказва, че в имението е пристигнал подозрителен странник — детектив с белязано лице, който разследва мистериозното изчезване на Монтгомъри Торн, Мъжа с черния плащ.

Скоро става ясно, че не само обитателите на „Билтмор“, но и всички горски животни в околностите на имението, са в смъртна опасност и единственият, който може да им помогне, е Серафина.

 

 

Робърт Бийти създава завладяваща поредица от детски романи с ярки и убедителни герои, в която мистерия, магия и исторически факти се смесват в едно вълнуващо и неустоимо цяло. Първата книга от трилогията — „Серафина и черният плащ“, печели престижната литературна награда Пат Конрой в категорията за детски книги и се превръща в бестселър на Amazon, Barnes & Noble и Publishers Weekly, а в класацията на New York Times се задържа повече от 60 седмици. През 2015 година става най-харесваната детска книга в Goodreads.

 

 

Продължение, което е дори по-добро от предшественика си и е наелектризиращо от първата до последната страница.

— Kirkus review

История за порастването и отключването на потенциала във всеки от нас.

— Geekdad

Съдържание

Серафина и магическият жезъл 5

Serafina and the Twisted Staff,
fb2.zip epub txt.zip sfb.zip pdf mobi


Информация

Издание:

Автор: Робърт Бийти

Заглавие: Серафина и магическият жезъл

Преводач: Паулина Мичева

Година на превод: 2017

Език, от който е преведено: английски

Издание: първо

Издател: СофтПрес ООД

Град на издателя: София

Година на издаване: 2017

Тип: роман (не е указано)

Националност: американска (не е указано)

Печатница: ФолиАрт ООД

Излязла от печат: 31.10.2017

Редактор: Боряна Стоянова

Коректор: Правда Василева

ISBN: 978-619-151-396-3

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/12335

История

  1. — Добавяне

Библиоман