Читателски коментари (за „Бойните ровове на Крарт “ от )

  • 1. Mapин (12 септември 2008 в 11:14)

    Брей, доживях да видя книга-игра сканирана и качена в Интернет.

    И то не коя да е, а може една от най-добрите излизали въобще в България.

    Едно време нямаше Уърлд ъф Уоркрафт, Хироус ъф Майт анд Меджик, Гилд Уарс или поне не всеки — а в това число и аз — имаше достъп до компютърни игри или въобще притежаваше компютър. Книгите-игри заемаха мястото на ПиСи игрите.

    Един приятел ми подари тази книга. Изиграх я един път… и не ми хареса.

    Сега, след като съм я преиграл над 150 пъти — а и останалите 4 поне по толкова (жалко че няма и шеста!),се учудвам на себе си.Но отначало не ми хареса именно защото нямаше нищо общо с останалите книги-игри на пазара. Беше по-сложна и не можеше да се изиграе лесно от пръв път. След като я изиграх няколко пъти обаче и свикнах с правилата, започна да ми допада; тогава осъзнах колко готина е всъщност и колко много по-добра е останалите, които излизат по сергиите. Винаги съм я играл сам, не с приятели, и затова най-много ми допадна варианта за едноличен отбор, на който съм пробвал всички възможности. Бойните ровове е ролеви супер фентъзи-екшън със силно застъпен куест елемент, ако използвам терминологията на компютърните игри. Бойната система също е добра, макар че пада яко смятане, особено при чудовищата с голяма издръжливост (Скраймир например); бях си събрал четири зарчета от не се сърди човече и падаше голямо хвърляне; освен това и яко помнене пода, защото трябва да си броиш рундовете при някои битки. Аз лично имах голям проблем, когато зарчетата бяха неблагоприятни, защото много пъти ми умираха трима герои, и накрая оставаше само един, а тъй като беше от по-нисък ранг и той умираше накрая. Голямо е изкушението да не се надлъгваш със себе си:Пи Си игрите са безпощадни в това отношение — бъркаш, умираш.

    Не знам дали може да се играе онлайн,представям си как я чета, кликам с мишката и хвърлям зарчета, забавно. Според мен е по-добре да се разпечата.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.