Читателски коментари (за „Антихрист “ от Емилиян Станев)

  • 1. Светослав Стоядинов (19 август 2008 в 02:23)

    Много силно произведение,засягащо според мен не само историята, второто българско царство.По скоро фолософията на цивилизацията в средните векове, а и в наши дни.Расъжденията на главния герой са актуални в наши дни, когато религията е като мит, хората вече не намират убежище в нея, или все по рятко.Аз самия не съм религиозен но често си задавам въпроса за бога.Той вече не се определя така както се описва в библията.Хората изменият всичко около себеси както им е угодно, религията винаги е исползвана като инструмент от по висшите личности.

    Наистина бях впечатлен от тази творба на Емилиян Станев, дори заглавието е много силно, трябва да призная със срам че не съм запознат с творбите му.Прочетох Антихрист заради семестрялната ми задача в художествената академия, за което съм радостен, защото наистина в наши дни четенето на книги е трудно занимание. В този скоростен поток на информация книгата става като старинно бижу. Което е добре, защото това не е просто предмет в библиотеката ни, тя е един от уникалните архиви на човешкия гений.

    • 2. skitnika (8 декември 2008 в 11:29), оценка: 6 от 6

      Определено мнооого слина литература

  • 3. Елица (16 март 2011 в 00:11)

    Тази книга е изключителна и дълбоко проникновена.Благодаря!:)

  • 4. iliander (2 юли 2012 в 06:54)

    Творбата на Емилиян Станев повдига множество въпроси-като например:

    Кои народи имаха „Антихрист“ и защо един български писател през 1970 г. ще повдига въпросът за това в един „средновековен роман“?

    Забелязахате ли „препратките“ в романът към Гьоте…?

  • 5. Димитър (9 януари 2014 в 20:31)

    Гениален роман. Един от 5-те в света.

  • 6. Пламенчо (12 януари 2015 в 23:50)

    Силна и прекрасна книга! Великолепна!

  • 7. pasko74 (28 ноември 2023 в 15:59)

    Хората интерпретират по различен начин — книгата дори и умело написана, предава само личните убеждения на автора. Всеки е длъжен сам да потърси за нещата свързани със смисъла на живота и Бога.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.