Читателски коментари (за „Почит към Каталония “ от Джордж Оруел)

  • 1. Pink Hippie (9 декември 2021 в 16:27)

    Читанка, малко забавете темпото, че имам толкова много да изчета. Майтап. Весели празница, ако някой се опита и за секунда да Ви прави проблем, само ме викнете и ще отидат да „поплуват с рибите“.

    • 2. Pink Hippie (14 май 2022 в 02:31)

      Много ми хареса. Най-общо казано: Достоверно звучащ историко-политически роман за гражданската война в Испания и всичките им там диващини. Отвсякъде си звучи като Оруел, просто е част от творческата му колекция и всеки, който го чете би следвало да не пропуска това злаглавие.

  • 3. Костадин Бояджиев (3 септември 2023 в 09:38)

    Занм, че историята се пише спрямо политическите нагласи на съвремието, но от това, което може да се прочете в тази книга човек прозира съзнателно фалша в политиката, който като тумор обхваща дори чисти неща, като науката. Ценното в случая е, че книгата е писана от много добър писател-журналист, събитията видно са отразени своевременно и възможно най- честно от гледна точка на автора. Доколко е ценна книгата говори дори само факта, че днес да кажеш, че идването на комунистите на власт, ще донесе изместване на управлението в крайно дясно е равнозначно, като да кажеш, че ще се полееш с вода за да се изсушиш, но в тази книга Оруел от първо лице ясно и възможно на-честно ни показва, че някога водата е била суха. Ако трябва да направя политически прочит, то той би бил, че не социализмът, и капитализмът са ни виновни, виновни са самите хора.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.