Читателски коментари (за „Свръхбогатите “ от Ендре Гьомьори)

  • 1. М.Щерев (11 април 2009 в 13:11)

    Книгата е страхотна, много съм доволен че я имам и препрочитам части от нея от време на време. Заинтригуван съм от пътя, който са изминали тези хора, както и методите използвани от тях. За съжаление, автора не е изпадал в по-големи подробности а предполагам е описал само най-популярните истори от живота на героите. Все пак съм сигурен че описан с по-големи детайли, животът на тези герои би бил още по-интересен.

  • 2. elektrichar (22 юни 2009 в 11:55), оценка: 6 от 6

    Прочитайки тази книга,си помислих,колко ексцентрични са свръхбогатите.Другото,което те кара да си помислиш е,колко много човешки съдби зависят от тях.Разбира се,че началото на всяко богатство е предшествувано от престъпление,но нищо не е само черно или само бяло.Според мен огромната алчност на някого, води и до препитание за много други хора.С това разбира се не оправдавам престъплението,но с фалита на някоя фирма,губят препитанието си много невинни хора.Може би с тази алчност,развитите капиталистически страни просперират.Книгата е страхотна.

  • 3. Барболов (15 юни 2010 в 09:32)

    Хубава книга,интересни факти с прикрепени дати за достоверност.Хареса ми.

  • 4. krassyto (19 август 2011 в 23:26)

    Много правилно тази книга е поставена в категорията „Организирана престъпност“

  • 5. Костадин Бояджиев (4 март 2024 в 22:13), оценка: 4 от 6

    Автора е обхванал основно интереса в Западния свят, и неговите „елити“.От гледна точка на днешния ден, книгата е стара. Т.е. днес има разместване в позициите касаещи преразпределението на богатствата и властта, но пък четивото е добро, като показател на индикаторите, и принципите на натрупване, и взаимодействие на активите, и властта.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.