Читателски коментари (за „Наръчник за добри обноски “ от Лиляна Анастасова)

  • 1. Серендипити (11 август 2014 в 16:48)

    Книгата е хубава, необходима и много полезна!

    Съгласна съм с 95 % от написаното, но има някои дреболии, които биха могли да бъдат уточнени по-добре. Например, за събуването на обувките, когато се ходи на гости. Авторката се е изказала, че това е навик на селяни, които живеят в кал. Самото това изказване е изключително грубо и не е в добър тон.

    Не е и истина. Така е, обувките не се събуват, ако отивате в служебна сграда или на гости в богаташки дом, на много етажи, където целия долен етаж е облицован с плочки, чистят прислужници и т.н. и в разни други подобни ситуации. НО ако отивате на гости в обикновено жилище, при приятели, където при това има деца, които се търкалят и играят по пода, всяка нормална домакиня ще ви бъде благодарна, ако си събуете обувките! Това не представлява трудност за никого. Ако се чудите, просто попитайте.

    Но дори и ако някъде не се събуват обувките, те следва да бъдат внимателно изтрити предварително, което авторката също е пропуснала да отбележи. С мокри/кални обувки не се влиза никъде.

    Има и някои други места, които следваше да бъдат по-добре разяснени, например за дрес кода и т.н.

    При все това, ще повторя отново, че книгата е чудесна и запълва една много необходима празнина на българския пазар. Препоръчвам я на всеки.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.