Към текста

Метаданни

Данни

Включено в книгата
Оригинално заглавие
[не е въведено; помогнете за добавянето му], ???? (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Предговор
Жанр
  • Няма
Характеристика
  • Няма
Оценка
няма

Информация

Сканиране, корекция и форматиране
thefly (2017)

Издание:

Автор: Манфред фон Браухич

Заглавие: Борба за метри и секунди

Преводач: Димитър Кацаров

Език, от който е преведено: немски

Издание: първо

Издател: ДИ „Медицина и физкултура“

Град на издателя: София

Година на издаване: 1973

Националност: немска

Печатница: ДП „Георги Димитров“, София

Излязла от печат: 15.XII.1973 г.

Отговорен редактор: Максим Наимович

Редактор: Юлиана Касабова

Художествен редактор: М. Табакова

Технически редактор: М. Белова

Художник: Александър Хачатурян

Коректор: М. Иванова

Адрес в Библиоман: https://biblioman.chitanka.info/books/4910

История

  1. — Добавяне

Тази книга пресъздава пътя на един състезател-автомобилист. Тя представлява документално изложение на един живот, изпълнен с борба.

Независимо от моята личност, всеки, който е далеч от автомобилния спорт, има възможност да се запознае с жестоката борба с човешките слабости, с инстинкта за самосъхранение и с времето, което безпощадно отчита с минути и секунди извоюваното постижение.

Читателят се запознава с много международни състезателни писти и се среща с големите майстори на кормилото. Той се докосва до ежедневието на състезателя-автомобилист и до всичко онова, което последният преживява в своята родина и в чужбина, разбира особеностите и суровостта на тази професия…

Онова, което книгата описва, дава възможност да се надникне зад кулисите и да се почувствува силата на колектива, защото състезателният отбор не може да постигне никакъв успех без истинската задружност между конструкторите и механиците, инженерите и състезателите-автомобилисти.

От редовете на последните страници в книгата читателят вижда обрата в живота на автора — новото, което настъпва при него с първите му крачки като гост на ГДР — на Световния младежки фестивал в Берлин през 1951 година. Това е началото на един осмислен живот, живот на борец за мир, за свобода и дружба в нашето голямо социалистическо семейство.

На българския спортсмен и приятел Димитър Кацаров бих искал тук специално да благодаря за положените усилия при превеждането на тази книга, описваща живота на състезателите-автомобилисти, чрез което също ми се отдава възможността да поздравя от сърце читателите от красива България и да им пожелая приятни часове на отмора, когато четат настоящата книга.

Януари 1973 г.

Манфред фон Браухич

Край