Читателски коментари

(за „Кио ку мицу“ от Юрий Королков)

 • 1. morski pras (17 април 2018 в 12:55), оценка: 3 от 6

  Книгата е издадена през 1970 г. Отразява ссср-кото мнение за един период на историята. Личността на Р. Зорге е много пластова, но това не намира нужното отражение в романа. Е, толкова му е било позволено на автора или толкова си може. :(((

  • 2. SavaS (29 април 2018 в 23:39)

   Сигурно ти знаеш повече от автора, преровил стотици документи от онова време? Искаш ли да ни открехнеш за още някой пласт от личността на Р. Зорге? Айде напиши книга, да видим ти колко можеш, след като според тебе Юрий Королков е некадърен. Наистина има пристрастно отношение — но кой автор няма? Спестил си е ОЦЕНКАТА за сталинските извращения и грешки относно своите хора, но не и фактите.

   Книгата е супер интересна и в никакъв случай не е елементарно-пропагандна, както Ти внушаваш с израза: „ссср-кото мнение за един период на историята“.

   Но дори и така да е, книгата е пълна с много богат ФАКТИЧЕСКИ материал, който може да обогати и заинересува читателя и самият читател, ако иска, да се доинформира и запознае с неизвестните за него факти и личности, споменати в тази книга.

   • 3. Врял и кипял... (30 април 2018 в 00:16)

    Четох книгата още навремето, когато излезе. Дори и тогава беше видно, че тя представлява нескопосан опит за манипулативно опериране с подбрани факти с цел пропагандиране на „непогрешимостта“ на съветското разузнаване. Обикновен полит пасквил, съшит с бели конци…

 • 4. SavaS (30 април 2018 в 22:05)

  До преди 30 години носителите на закостенели мозъци бяха дъртите комунисти. Сега щафетата е поета от дърти антикомунисти….

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.