Читателски коментари (за „Хладнокръвно “ от Труман Капоти)

  • 1. lora201 (5 декември 2017 в 10:00), оценка: 6 от 6

    Стойностна книга! Заслужава си отделеното време!

  • 2. Платова (4 октомври 2019 в 20:27)

    Никак не съм впечатлена.

  • 3. д. (5 октомври 2019 в 21:57)

    От кое не сте впечатлена? От това, че това е документална новела на реално случели се събития, която успява да премине под повърхността на сухата фактология, за да изгради втори наратив, който пък се опитва да даде отговор на въпроса защо в Рая нахлуват чудовища и по-точно какво е превърнало хората в чудовища, за да извършат това, което вършат?

  • 4. Pink Hippie (24 юли 2021 в 00:37), оценка: 6 от 6

    След Том I на сър Артър Конан Дойл за Шерлок Холмс и три романа на Агата Кристи, реших да продължа за годината с Труман Капоти. Прочетох Закуска в Тифани, Музика за Хамелеони и накрая Хладнокръвно.

    Ако искате качествено крими, прочетете този роман на Труман Капоти. Мога да кажа, без да има спойлери само напишете в търсачката на g_ _ _ _ е The Clutter family и The Clutter Family Murderers. Разгледайте няколко снимки и затворете търсачката. Това го казвам, за да може да придобиете представа и тези лица да се запечатат в съзнанието Ви. След това четете без да търсите повече и без да разваляте магията. Криминална Поезия, която е реална случка, разгледана по много качествен начин.

    Може да добавя, че си е малко брутално. Ако не ви харесва или издава сюжета по някакъв начин моят коментар, кажете и ще го редактирам или изтрия.

    Мир!

  • 5. anuane (1 октомври 2023 в 12:20), оценка: 6 от 6

    Капоти пише тази книга непоносимо дълго време,докато си пише и се среща с реален престъпник, като ту стопля ту влошава отношенията си с него, и казва че това всичко в някаква степен го е „убило“.Много истинско е всичко тук!Има и страхотен филм по въпроса с един изключителен актьор,който вече не е сред нас.Четете и гледайте,струва си!

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.