Читателски коментари (за „Под игото “ от Иван Вазов)

  • 1. Воланд (22 юни 2014 в 23:46)

    „Под игото“ изучава в шест клас, което пак е изключително рано за такова произведение…Не знам за кои училища говориш…Аз мисля малко по различно от останалите хора. Мисля, че трябва първо да се изучават по-модерните произведение и леките за четене, след това класиките. Аз съм на мнение, че не трябва да се започва с някоя класика, защото трябва да бъдеш първо подготвен с по-леки творби, за жалост повечето хора започват с класиката и в това стои проблема. Аз познавам много хора, които са започнали някоя класика и след това не са я дочели, заради стила и заради това, че е написана за една друга далечна епоха, която ни е чужда,

    Но то всичко си е и до човек…но все пак…

    На скоро гледах видео в youtube от предаването на Карбовски, този клип е от преди година, аз чак сега го изгледах /сложили Вучков за защитник на просветата/, и идола на новите българи е познайте кой — САЩ. Да, САЩ имат и те вина за това, но не трябва да обвиняваме другите, трябва да търсим грешките у себе си.

    Но има един американски филм „Генерацията“П""(майче книгата я има в сайта), видеофилм за поколението на Пепси и Кока Кола, консуматорска потомство. Май, че в това се е превърнала днешната младеш и не само…

    Едно нещо друго ми прави впечетление — излизат все повече технологии /ето до 2015 по целия свят ще има безплатен интернет, скоро ще има и холографско кино/, а в просветата — нищо. По телевизията и в Интернет да се говори за нови книги, картини, песни и т.н. (стойностни) — не. Само тия Холивуд продължават да правят филми и тук там на година по няколко добри филми, ама там говорим за стотици милиони долари. Тая тъпа Америка ли е културен център на света, с тяхното тъпо население, с безконечното многото си тъпи филми. То и броят на стойностните филми западна, броя на добрите актьори също — няма вече актьори като Ал Пачино, Дж.Никълсън, Де Ниро и т,н.

    Светът запада, а технологиите още повече го деградира (или от технологиите светът пропада). Той се губи, но пък за това винаги си има бира! Наздраве!

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.