Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Произход (1)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
The Didymus Contingency, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
3,9 (× 7 гласа)

Информация

Сканиране, разпознаване, корекция и форматиране
Еми (2015)

Издание:

Джереми Робинсън. Ефектът на близнака

Американска. Първо издание

ИК „БАРД“ ООД, София, 2007

Редактор: Иван Тотоманов

ISBN: 978-954-585-765-2

История

  1. — Добавяне

Уникален и смел трилър — взривна смес от науката на Крайтън и религиозната мистерия!

Джеймс Ролинс

Това е литературна творба. Имената, героите, местата и събитията са плод на авторското въображение (с изключение на библейските персонажи и истории) или са използвани белетристично и не трябва да се възприемат като действителни. Всякаква прилика с действителни събития, места, организации или лица, живи или починали, е изцяло случайна.

Бележка на автора

Този роман следва да се чете като литературна измислица. Макар някои сцени да са действително представяне на библейски истории, други не са. Съдържанието и насочеността на тази история са елементи, които не са съсредоточени върху евангелията, и се наложи да създам действия и диалози за библейски персонажи, които не са описани в Библията. Това се отнася и за Исус. Още веднъж: този роман е литературна творба и никога не бих твърдял, от страх пред Бога, че е достоверно описание на живота на Исус. Ако търсите традиционната история, обърнете се към Библията.

В заключение — вярвам в създаването на реалистични персонажи, които имат действителни проблеми, навици и език. Това противоречи на тенденцията в литературата, базирана върху религиозни сюжети; затова предварително се извинявам на всеки, който може да се почувства засегнат от цветистия език, пиянството или насилието. Макар и да не са предмет на тази история, тях ги има… така както съществуват и в истинския живот.