Читателски коментари (за „Айла през равнината “ от Джийн М. Оел)

  • 1. vde (20 септември 2011 в 14:27), оценка: 4 от 6

    С голямо желание си чета поредицата, но откровенно тези 3 книги като цяло ме разочароваха. Да, историята продъжава да е увлекателна и чакаш с нетърпение какво ще стане по нататък, но това усещание което лъхаше от първите книги изчезна, а мисля че благодарение на първите книги, не гласува по-лошо за тези.

    Оценката ми е 3,5 (макар че гласувах 4, но е по-скоро повлияно от другите книги)

    [SPOILER ALERT]

    НЕ ЧЕТЕТЕ НАДОЛУ, ЗАЩОТО РАЗКРИВАМ ЧАСТ ОТ СЪДЪРЖАНИЕТО

    Какво не ми хареса, е че първите 300 страници (общо взето първата от трите книги) действието прекалено дълго се разтакаваше и излишно се удължаваше поради, което на места просто беше скучно от монотонноста. Разбирам, че това е най-вероятно целта на авторката, но все пак можеше да го съкрати или оживи.

    Следващите две книги беше значително по-добре, но някак срещите с различните народи бяха претупани в сравение с тези първи 300 страници циклене. А накрая посещението при Ланзадониите беше направо претупано.

    И все пак струва си да се прочете! :_)

  • 3. Анна (30 септември 2013 в 17:34)

    Първата книга е страхотна, следващите… все едно са писани от друг човек, или просто са писани за пари. Постоянни повторения на една и съща информация, през две-три страници ни се напомня отново и отново, до втръсване, какво се е случило в първата книга. Имам усещането, че някоя изкуфяла американска бабичка ми го разказва или че смята мен за толкова изкукала, че да не помня какво съм прочела на предишната страница. Всъщност, въобще не мога да се откъсна от усещането, че някаква тъпа инфантилна американка в стил „секса и града“ се разхожда из праисторическата степ и ръси нелепи коментари.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.