Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Светът на Али (4)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
Friends, Freak-Outs and Very Secret Secrets, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
  • Няма
Характеристика
  • Няма
Оценка
няма

Информация

Сканиране и разпознаване
Steis (2014 г.)
Корекция
cherrycrush (2015 г.)

Издание:

Карън Маккомби. Приятели, откачалки и много тайни тайни

ИК „Егмонт-България“, София, 2008

Илюстрация на корицата: Спайк Джеръл

ISBN: 978-954-27-0163-7

История

  1. — Добавяне

На Йолинда, Феята на зъбчетата

(наред с други великолепни неща)

Пролог

Скъпа мамо,

Днес излязох на разходка с баба (е, когато казвам, че съм била на разходка с баба, разбирай, че и Тор е бил с нас, но тъй като настояваше, че е невидим, ние се правехме, че не го забелязваме[1]).

Както и да е, докато Тор се влачеше след нас (не се занимавах с това да го разпитвам защо не върви редом до нас, тъй като беше невидим), с баба хубаво си поговорихме. За теб. Или по-точно за времето, когато си била малко момиче.

Тя ми разправи как веднъж си се разплакала, защото си открила умряла мишка в двора зад къщата. Как си решила да я погребеш, както се полага, направила си малък кръст от две привързани клечки и в продължение на седмица си слагала свежи цветя на гробчето.

После ти станало интересно какво се случва вътре и си изровила трупчето. (Грррр…)

Баба каза, че в този момент наистина си се разревала.

Чух и още много подобни истории — такива, за които никога преди не съм знаела. Може би си щяла да ми ги разкажеш един ден, ако не беше заминала. (Ох, съжалявам. Отново май създавам чувство за вина, нали?)

Но баба ми разправи и още нещо. Не знам дали го знаеш… С дядо в един момент си мислели дали да не си родят още едно детенце. Но решили, че са големи щастливци с такова красиво, прекрасно, идеално момиченце, та им се сторило алчно да очакват още едно. Не е ли страхотно? Когато се прибрах вкъщи, разказах това на Лин, но тя само изръмжа, че вероятно не са искали отново да минават през фазата с почистване на бебешко акано и повръщано. Право да ти кажа, Лин има много качества, но сантименталността не е сред тях…

Като говорим за семейни тайни — най-сетне разнищих цялата история около майката на Кайра. Открих и нещо доста изненадващо, свързано с най-добрата ми приятелка Санди. Горкичката, известно време страшно ми досаждаше със своята прилепчивост — направо не мога да се обърна, без да я настъпя по обувките, номер 37 — но вече разбирам на какво се дължи това.

Добре, време е да вървя. Санди е долу и ме чака да свърша с писането. За пореден път дават по телевизията „Хубава жена“ и Санди и Роуан го доглеждат. Вероятно вече не са останали сухи кърпички по цялата улица, предвид двете ревли…

Много те обичам:

Али

(твоето детенце Лав No3)

Бележки

[1] Но това се промени веднага след като стигнахме до кафенето. Доста е забавно как бързо невидимите хора стават видими отново, когато искат да похапнат, моля ви се…