Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Връзки в Ел Ей (2)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
Obsession, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
Характеристика
  • Няма
Оценка
3,6 (× 5 гласа)

Информация

Сканиране
helyg (2011)
Корекция
МаяК (2015)
Форматиране
hrUssI (2015)

Издание:

Джаки Колинс. Мания

Американска. Първо издание

ИК „Хермес“, Пловдив

Редактор: Антон Баев

Коректор: Ева Егинлиян

ISBN: 954-459-565-1

История

  1. — Добавяне

Историята до този момент

Медисън Кастели, умна и красива 29-годишна журналистка, която работи за списанието „Манхатън Стайл“, потегля за Ел Ей да интервюира известния филмов импресарио Фреди Леон — собственик на влиятелната агенция IAA. В самолета до нея сяда Сали Т. Търнър, съблазнителна блондинка и секссимвол, която без особен успех се опитва да отблъсне атаките на Бо Дийкън — похотливия водещ на известно тв предаване. Медисън открива, че Сали е много приятно и открито момиче и й обещава да поиска от главния редактор съгласие за интервю, което „Манхатън Стайл“ да публикува.

Съпругът на Сали, Боби Скорч, професионален каскадьор, я посреща на летището. В същото време отдавнашната приятелка на Медисън от колежа — чернокожата Натали де Барж, водеща рубрика за шоубизнеса в местен тв канал, посреща Медисън и я отвежда в своя дом, където живее заедно с брат си Коул — частен треньор по фитнес. Двете жени взаимно си разказват за наскоро приключилите си любовни връзки.

Кристин Кар е 21-годишна хубава блондинка, изключително успяла в занаята „компаньонка“, специализирала се да обслужва само богати и известни клиенти, между които и Макс Стийл, съдружника на Фреди Леон. Кристин проституира единствено за да плаща сметките за болничното заведение, в което е настанена Чери — нейната сестра, която от две години е в кома след автомобилна катастрофа, при която приятелят на Чери — развратният плейбой Хауи Пауърс — се забил с поршето си в идващ насреща камион.

Макар че Кристин редовно се среща с Макс, тя няма представа, че той и Хауи са приятели.

Фреди Леон има проблеми. Една от кинозвездите, които той представя — Лусинда Бенет, отказва да подпише новия си договор. Мижитурката Сам Ловски, който е неин личен мениджър, донася на Фреди, че е чул слухове как Макс Стийл води тайни преговори с Били Корнелиъс — шеф на студиата „Орфей“. Според Сам из гилдията се говори, че Били Корнелиъс се готвел да изгони сегашния шеф на студиото — Ариел Шор, и да даде поста на Макс. Фреди е бесен от яд, задето Макс замисля да напусне IAA, без да му каже.

Братът на Натали, хомосексуалистът Коул, който е треньор по фитнес на отбрана клиентела, урежда на Медисън „случайна среща“ с Макс Стийл на стадиона по време на сутрешния му джогинг. Медисън е много доволна, тъй като иска да говори с Макс във връзка с материала си за Фреди Леон. Тя и Макс закусват заедно след джогинга; Макс е твърдо убеден, че интервюто трябва да бъде с него, а не с Фреди.

Докато пазарува в луксозния магазин Ниймън Маркъс, Кристин се среща с Джейк — дружелюбен, изключително привлекателен мъж, който е фотограф по професия и носител на много професионални награди. Той наскоро се е преместил в Ел Ей. Запленен от нея и без да подозира нищо за професията й, Джейк я кани на среща. Двамата прекарват чудесно, но Кристин е достатъчно умна, за да разбере, че една връзка с Джейк няма да доведе до нищо добро.

Медисън обядва със Сали Т. Търнър в разкошното й имение в Пасифик Палисейдс — с намерение да напише статия за привлекателната млада звезда. Интервюто минава много добре. Медисън остава очарована от Сали и от свежото й, честно описание на Холивуд и мъжете, които дърпат конците на властта в този град.

Даяна, дълго потисканата и доминирана от съпруга си жена на Фреди, подготвя едно от разкошните си вечерни партита, смятани за привилегия само на отбраното общество. В списъка на гостите са включени Лусинда и настоящият й любовник — Дмитри, заедно с Макс Стийл, който се очаква да пристигне със зашеметяващата топманекенка Инга Круеле — последния обект на сексуалните му щения.

Фреди се отбива през дома на Лусинда и я убеждава да подпише договора. Но в последния момент телефонира на съпругата си и настоява тя да покани на вечерята и госпожа Ариел Шор, шеф на студио „Орфей“. Даяна не остава никак очарована.

Джейк се обажда на Кристин в деня след срещата им и я кани да отиде с него на семейно събиране. Първоначално тя отказва, уплашена от евентуална любовна връзка с мъж, който не й е клиент. После променя отговора си на „може би“ — минути преди да тръгне от апартамента си за рандеву с тайнствения клиент Мистър X, когото е обслужвала вече два пъти в миналото и от когото инстинктивно се бои.

Мистър X е истинска мистерия. Той винаги се облича в черно, включително очилата и шапката. Една година по-рано някакъв мъж, наричащ се Мистър X, си определя среща с младата проститутка Кимбърли. Повече никой не вижда Кимбърли жива. Този факт обаче не е известен на Кристин и нейната Мадам — Дарлийн.

Със свито сърце Кристин тръгва за срещата с Мистър X. Това трябва да е третата й среща с него и тя си обещава, че ще бъде и последна.

Медисън и Натали отиват на вечеря в дома на Джими и Бъни Сика. Джими е водещ новините в тв компанията, където работи и Натали. Той запознава Натали със стария си приятел от колежа Лутер — едър мъжага и бивш състезател по американски футбол, чието присъствие е много приятна изненада за нея. Медисън няма същия късмет, но точно когато се готви да си тръгне, Джейк — фотографът, който се оказва брат на Джими, се появява на сцената и тя веднага се чувства привлечена от него. Решава да остане и да види накъде ще тръгне вечерта.

В същото време някъде в Ел Ей става ужасяващо и брутално убийство…