Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Джипси Брадърс (1)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
Seven Sons, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Новела
Жанр
Характеристика
Оценка
4,6 (× 66 гласа)

Информация

Форматиране
ganinka (2015)

Редактори: Ralna, 2015; ganinka, 2015

История

  1. — Добавяне

Конфуций е казал: „Когато решиш да отмъщаваш, изкопай два гроба“.

Аз смятах да изкопая седем.

Глава първа

Понякога не се сещах за него с часове. Друг път минаваше цял ден, а то си седеше там, под повърхността, изгаряйки вътрешностите ми с бруталната си същност. Моята същност.

Прибирах се вкъщи от застоялата работа в шибания застоял град в задника на Небраска и почти изкарвах цял ден без да мисля за баща ми, за Дорнан Рос или за синовете му. Но след това винаги правех нещо безразсъдно, като например да се съблека и да се плъзна под завивките на леглото, и виждах белезите маркиращи дясното ми бедро — седем хоризонтални линии прогорени в кожата ми една върху друга с тъпата част на нажежен в огъня касапски нож. Една за Дорнан Рос и по една за шестте му сина. Като вдълбани орнаменти на старинен креват. Белязана за цял живот за да не забравям. Някои бяха по-плътни, други по-къси, а трети дълги, но всеки един от тях представляваше ужасен спомен за причиненото ми през онази нощ.

Дори и да стоях в износените си дрехи, за да не ги виждам, не можех да се скрия от тях. Не спях добре. Мятах се и се въртях, неспокойна и обляна в пот, събуждайки се от кошмари, в които ме намираха и използваха острата страна на ножа, но не за да ме маркират — нарязваха ме до смърт, за да не говоря с полицията. Защото знаех разни работи. Бях наясно с неща, за които полицията нямаше представа, за купени алибита и места, на които бяха заровени жертви, за момичета, които изчезваха безследно, и за мъже, които пазеха твърде много тайни. Преди мечтаех ден и нощ да забравя за убиеца на баща ми и това, което ни бе сторил. Но не и сега. Сега исках да си спомня всеки един малък детайл, за да може отмъщението ми да е напълно прецизно. Утре щеше да е различно. Утре бе двадесет и първия ми рожден ден — денят, в който щях да получа достъп до тайното си наследство. Няколкостотин хиляди долара, които баща ми бе успял да скрие, преди Дорнан да го натопи за убийството на полицай и неговото семейство, престъпление, което той и синовете му бяха извършили като наказание за провалената сделка с наркотици, която за малко да унищожи клуба. Може и да бяха мръсни пари — баща ми не се бе занимавал с нищо по-добро, освен с пране на пари и произвеждане на наркотици — но бяха неговите пари. Дорнан успя да поеме контрол над останалото, след като задейства плана на ужасното си предателство.

Утре наистина бе рождения ми ден, защото щях да стана нов човек. Днес името ми бе Джулиет Портланд, но утре щях да се събудя изцяло като някой друг.

Някой, който щеше да свали Дорнан Рос и мотоциклетния клуб „Джипси Брадърс“ на колене.