Читателски коментари

(за „Последната тайна на земята“ от Джеймс Ролинс)

 • 1. Иван Бакалов (7 май 2008 в 17:35)

  Книгата е доста посредствена.Много силно напомня за „Пътуване до центъра на Земята“. На места имах чувството, че авторът е писал само за да може да запълни страниците с нещо. Ако имате много, ама много свободно време и нямате съвсем нищо за правене може и да я разгледате!

  • 3. валентин (27 декември 2008 в 19:48)

   много е зле написана е колкото да ни земат паричките

   • 4. debilgates (28 декември 2008 в 10:31)

    Не съм съгласна — всички книги на Джеймс Ролинс са увлекателни и те държат в напрежение до последната страница.Току що прочетох най- новата му книга „Последният оракул“ и чакам с нетърпение следващата.

    Прочети някоя от другите му книги и предполагам,че ще промениш мнението си.

    В страницата на издателство „Бард“ ще намериш всичко което е излязло до сега.

 • 2. Ева Русева (9 септември 2008 в 10:10)

  Не е чак толкова лоша,но не е от книгите,които се запомнят.

 • 5. Thearsgod (30 септември 2009 в 13:09)

  Ролинс е най-добрият до момента автор в своя жанр (след смъртта на Майкъл Крайтън), а „Последната тайна…“ е достатъчно добра книга — не е най-великата му, но не може да се отрече, че с всеки следващ роман Ролинс става все по-добър и по-добър.

 • 6. Ross (1 юли 2012 в 20:40)

  На мен наистина ми хареса, невероятна книга, за почитателите на научната фантастика и приключенията определено я препоръчвам!! Изпълнена е с действие, емоции и много напрежение!!

 • 7. Борис К. (6 януари 2014 в 02:14)

  До тук съм прочел пет от книгите на Ролинс, наистина умее да създава напрежение, но финалите на всички ме разочароваха. Сякаш и сред най големия апокалипсис, ХАмериканският стандарт за Хепи енд е задължителен, позволяват се само коствени жертви на второстепенни герои и разбира се всички злодеи .

  Тази книга се води фантастика, а останалите трилъри, на мен ми приличат по-скоро на опити за сценарии на касови екшъни. Свръх бързо действие от двама трима основни героя-актьора, допълнителна втора линия на действие е екстра, развивана на фона на най голямата — странна среда или криза която е могъл да измисли. Образите са повърхностни, набляга се на визия, екшън плюс малки романтични забежки и разбира се оцеляване.

  Резултат: Прочита се на един дъх, /изглежда се зрелището/ и се забравя.

 • 8. krivoo (11 април 2014 в 19:13), оценка: 3 от 6

  Най слабата книга която съм прочел на тази тема.Много по добри са :А.К.Дойл-Изгубеният свят,В.Обручев-Плутония.Земята на Санинков,Ж.Верн-Пътешествие до центъра на Земята,М.Крайтън-Юрски парк.

  • 9. TheGodOfTears (11 април 2014 в 23:15)

   „В.Обручев-Плутония.Земята на Санинков“ — Тези двете точно са толкова зле, че няма смисъл да ги обсъждам. За останалите съм съгласен, че са класика. НО! Това е дебютът на Ролинс като автор — нормално е книгата да не е шедьовър. Всъщност обаче е роман от ранга на ранния Крайтън и загатва за бляскавото бъдеще на може би най-добрия съвременен автор в жанра, който вече години наред ни радва с бестселъри, кой от кой по-добри (независимо дали са самостоятелни или от серията „Сигма Форс“). Няма да има скоро книга, която да се мери с „Джурасик парк“ примерно (освен „Фрагмент“ на Уорън Фейхи), защото откъдето и да го погледнем, Крайтън е „бащата“ на технотрилъра като жанр и никой не може да му стъпи на малкия пръст откъм атмосфера.

   „Последната тайна на Земята“ (или в оригинал „Подземен“) обаче е невероятно приятен трилър и си има всичко, което ми харесва в жанра — чудовища, екшън и приключения. Друго не искам. Но от Ролинс най-доброто си остава „Амазония“.

 • 10. the_valkyrie (30 април 2016 в 12:15), оценка: 6 от 6

  До момента тази книга е останала в съзнанието като една от най-добрите на Ролинс! Изчетох всичко на Браун, и много се радвам, че попадах на Джеймс Ролинс.

  Ще продължавам да го чета. Обожавам книги в този стил, но са много малко авторите, който се придържат към него и които си заслужават да бъдат прочетени.

  Препоръчвам!

 • 11. morski pras (11 юли 2019 в 18:14), оценка: 3 от 6

  Даже не можах да я дочета. Скучна ми е.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.