Читателски коментари (за „Гибелта на „Аякс“ “ от Павел Вежинов)

  • 1. мимич (20 юли 2012 в 08:12)

    Романа е хубав, добро фентъзи, имената на някой герои ми звучат като от соца, но това не може да се отрази на моята добра оценка.

    • 2. iliander (4 март 2013 в 13:56), оценка: 5 от 6

      Романът си е от „соцът“.

  • 3. Михаил (11 октомври 2013 в 13:36)

    Дребни и злобни човечета, необразовани фентъзи момчета и момичета. Ето това са днешните читатели, които попадайки на велик роман като „Гибелта на Аякс“ си въобразяват, че времето на социализма се е отразило на произведение от тази класа. Истината е проста, никой в днешно време не може да напише роман като този, няма и заченки това да се случи. Значи времето на социализма все пак е родило най-великите произведения в малката ни страна. И аз съм горд с това! Поклон пред Павел Вежинов, който за щастие не е от забравените български автори като големия Петър Бобев например.

    • 4. РЕАЛИСТ (6 декември 2013 в 00:22)

      нещастен боклук кланящ се на изродското болнотворение социализъм.

      не дебилният строй е написал книгата, а авторът.

      нещастник, остани си в миналото и умри там. без никой да те забележи изгнии заедно със социализма си.

      нещастник

      • 5. атман (6 декември 2013 в 07:52)

        А нещо за книгата можеш ли да кажеш ?

      • 7. Эмил (6 декември 2013 в 12:14)

        Да не умреш от злоба като вдигнеш кръвно?

  • 6. Огнян (6 декември 2013 в 08:45)

    Павел Вежинов е един от най-големите ни автори, не разбирам как може да се пишат такива отрицателни мнения за него. Явно неговите произведения не са познати на част от коментиращите тук. Запознайте се, сравнете ги с други и ще видите, че никой от съвременните ни автори от последните 25 години не може да се доближи до таланта на Вежинов.

    Нека бъдем честни — въпреки всички негативи на социализма, именно в този период са създадени най-великите произведения в съвременната българска литература. И ако някой все още се съмнява в това, преди да коментира, нека се запознае с автори като Вежинов,Любен Дилов — баща, Антон Дончев, Димов, Талев, Райнови — баша и син, Кирил Топалов, Виктор Пасков, Цончо Родев, Ивайло Петров, Стефан Дичев, Андрей Гуляшки, Вера Мутафчиева и още толкова много други…

    Познавайки тези автори, смело мога да твърдя, че благодарение на тях съвременната българска литература е достигнала световни висоти, с което можем да се гордеем. Не отхвърляйте всичко, което е било създадено в социализма, защото днес въпреки демокрацията и свободата не е създадено нищо по-добро.

  • 8. mailsteg (11 декември 2019 в 14:38), оценка: 6 от 6

    Книгата е прекрасна и е чиста фантастика.

    Заслужава си да бъде прочетена.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.