Читателски коментари

(за „Гибелта на „Аякс““ от Павел Вежинов)

 • 1. мимич (20 юли 2012 в 08:12)

  Романа е хубав, добро фентъзи, имената на някой герои ми звучат като от соца, но това не може да се отрази на моята добра оценка.

  • 2. iliander (4 март 2013 в 13:56), оценка: 5 от 6

   Романът си е от „соцът“.

 • 3. Михаил (11 октомври 2013 в 13:36)

  Дребни и злобни човечета, необразовани фентъзи момчета и момичета. Ето това са днешните читатели, които попадайки на велик роман като „Гибелта на Аякс“ си въобразяват, че времето на социализма се е отразило на произведение от тази класа. Истината е проста, никой в днешно време не може да напише роман като този, няма и заченки това да се случи. Значи времето на социализма все пак е родило най-великите произведения в малката ни страна. И аз съм горд с това! Поклон пред Павел Вежинов, който за щастие не е от забравените български автори като големия Петър Бобев например.

  • 4. РЕАЛИСТ (6 декември 2013 в 00:22)

   нещастен боклук кланящ се на изродското болнотворение социализъм.

   не дебилният строй е написал книгата, а авторът.

   нещастник, остани си в миналото и умри там. без никой да те забележи изгнии заедно със социализма си.

   нещастник

   • 5. атман (6 декември 2013 в 07:52)

    А нещо за книгата можеш ли да кажеш ?

   • 7. Эмил (6 декември 2013 в 12:14)

    Да не умреш от злоба като вдигнеш кръвно?

 • 6. Огнян (6 декември 2013 в 08:45)

  Павел Вежинов е един от най-големите ни автори, не разбирам как може да се пишат такива отрицателни мнения за него. Явно неговите произведения не са познати на част от коментиращите тук. Запознайте се, сравнете ги с други и ще видите, че никой от съвременните ни автори от последните 25 години не може да се доближи до таланта на Вежинов.

  Нека бъдем честни — въпреки всички негативи на социализма, именно в този период са създадени най-великите произведения в съвременната българска литература. И ако някой все още се съмнява в това, преди да коментира, нека се запознае с автори като Вежинов,Любен Дилов — баща, Антон Дончев, Димов, Талев, Райнови — баша и син, Кирил Топалов, Виктор Пасков, Цончо Родев, Ивайло Петров, Стефан Дичев, Андрей Гуляшки, Вера Мутафчиева и още толкова много други…

  Познавайки тези автори, смело мога да твърдя, че благодарение на тях съвременната българска литература е достигнала световни висоти, с което можем да се гордеем. Не отхвърляйте всичко, което е било създадено в социализма, защото днес въпреки демокрацията и свободата не е създадено нищо по-добро.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.