Читателски коментари (за „Задочни репортажи за България “ от Георги Марков)

  • 1. Александър Панайотов (3 май 2010 в 15:48)

    Уважаеми г-н Иван Стоянов,

    Авторът на тези репортажи е бил един от малцината будни и съвестни хора, който макар и ползвал облагите, полагащи се на тогавашните писатели, е успял да се отдели и да и преосмисли случващото се около него. Не знам кое визирате с „гола вода“, но мога да кажа, че Марков успява да впечатли с изключително детайлните и заинтригуващи описания на всички „участници“ в тези репортажи, да долови техните настроения и емоции. Смятам също така, че съвсем точно посочва част от причините за неуспеха на „системата“, а именно неподготвените и наложени от партията „лидери и водачи“ на всички нива, включително в икономиката на България. Тези репортажи пресъздават една наистина нечовешка и жалка картина, но тя е реална, правдоподобна.

    В заключение искам да кажа, че по жалък, унизителен, потъпкващ човешкото начало, мръсен, долен, вулгарен, циничен, двуличен, антибългарски, срамен и т.н. период в българската история не е имало и не е възможно да има.

    Нито един, ще се позволя „неприлична“ дума, мръсен и долен комунист не излезе да се извини на българския народ за тази 45-годишна „СВИНЩИНА“, която „милата“ и „родна“ комунистическа партия сътвори и поддържа през своето съществуване. А дали тази партия продължава и днешното управление на страната? Категорично „ДА“ — Георги Марков и неговите потресаващи човешкото съзнание „Задочни репортажи за България“ — с още по-голяма сила са валидни и важат за настоящето положение в България.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.