Читателски коментари (за „Осем ловки демона “ от Бари Хюгарт)

  • 1. Gavrail (15 май 2009 в 10:26), оценка: 6 от 6

    Книгата е великолепна. Малко като криминален роман, само че фентъзи, развиващо се в древен Китай „…такъв какъвто той никога не е бил… но е трябвало да бъде.“. Това, съчетано с много забавни, сериозни, иронични или емоционални моменти, прави книгата истинско съкровище в библиотеката и аз от сърце благодаря на виновниците, за качването и.

  • 2. glishev (27 април 2011 в 14:19), оценка: 6 от 6

    Това е третата и последна книга от поредицата за Господаря Ли и Вол Номер Десет. По някаква причина обаче тя беше първата, публикувана на български.

    Престарелият следовател, бивш високопоставен чиновник и изключителен ерудит Ли Као се заема още веднъж с необясним случай: чудовище се е появило изневиделица на площада за екзекуции в Пекин, изпоплашило е публиката и е попречило на главния палач да извърши необходимия брой обезглавявания, след което е издъхнало. Господарят Ли и ячкият му помощник Вол Номер Десет (който се опитва да пише мемоарите си) за пореден път са въвлечени в събития, в които контрабандата на скъп чай, находките от древна епоха, интригите на имперските министри и самите китайски божества се смесват в абсурдна, кървава и забавна комбинация. Книгата отново е пълна с нарочни анахронизми и безумно чувство за хумор и е жалко, че Хюгарт не е продължил поредицата.

  • 3. isina (22 август 2012 в 06:14)

    Моят съвет — прочетете първо „Китайски загадки“ на Робърт Ван Хюлик за да имате добра база за сравнение с каквито и да е други криминални книги с действие, развиващо се в Китай.

    Китайски загадки

    http://chitanka.info/serie/kitajski-zagadki

  • 4. ЛАПИСА (28 март 2015 в 21:13)

    Книгата е великолепна. Заглавието е грабващо и „ръмжащо“. Осмицата носи късмет според китайската митология. Страшно вкусно, опасно и поучително. Даже има нещо като „китайски Великден“ — „се изнасяха твърдо сварени яйца, боядисани във весели и ярки цветове, като цветята напролет, черупките им се чупеха“ :)

  • 5. Николай Маринов (8 март 2017 в 01:31)

    Мен не ме впечатлиха и трите книжки :( сега ще прочета Китайски загадки и се надявам мнението ми да се промени.

  • 6. Elentari (8 март 2017 в 10:24)

    Великолепни три книги! Заплетената интрига и хуморът са невероятни. Жалко наистина, че авторът приключи с тези истории.

    Николай Маринов, аз много харесвам и поредицата от романи на ван Хюлик за съдията Ди. Дано ти харесат. Но според мен става дума за съвсем различен подход и жанрови рамки, въпреки че и господарят Ли, и съдията Ди разследват.

  • 7. morski pras (17 октомври 2019 в 19:59), оценка: 5 от 6

    Как ми се иска да има още и още и още…

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.