Читателски коментари (за „Рама II “ от )

  • 1. SashoPe (20 юни 2019 в 14:51), оценка: 2 от 6

    По принцип доста рядко оставям коментари по какъвто и да било повод, но в този случай просто не мога да се сдържа — тази книга е феноменална боза! Отказвам да повярвам, че Артър Кларк има нещо общо в това изключително плитко произведение за тийнейджри, просто чета и не вярвам на очите си! По-горе в коментарите детайлно е описано за какви фрапантни безумия ства въпрос, дълбоко съжалявам, че не се вслушах в тях, но след Среща с Рама просто нямаше как да не дам шанс….уви, голяма грешка!

    Искам и аз да добавя малко възмутителни коментари, току виж ми попремине яда — внимание, спойлери! Освен описаните от други читатели простотии, това което най-много ме подразни e екипажа, и най-вече главната героиня — бавноразвиващ се доктор/олимпийски шампион/африканска принцеса/английска принцеса! Целия екипаж без нито едно (!) изключение са група инфантилни, егоцентрични, малоумни дебили, които мислят само и единствено за плюскане, спане, пари и какво ще дават по телевизията. На фона на най-великата мисия в историята на човечеството подборът на кадрите е изключително некадърен, а като цяло остава и впечатлението, че цялото население на Земята се състои от банда идиоти, най-големите от които са изпратени в Космоса. Само един пример — намират се на непознат грандиозен космически кораб, изчезва член на екипажа, но решават да го потърсят след закуска, защото са гладни. След кратко издирване, състоящо се в лутане из произволни места, закачки и шегички всички се връщат, защото вече е време за обяд. Когато не ядат, всички спят, обаче толкова жестоко им се спи, нищо друго няма значение, само да са наядени и наспани!

    Нашата мома, която както вече споменах е бавноразвиващ се доктор/олимпийска шампионка по лека атлетика/африканска принцеса/английска принцеса. Пълна загадка остава защо, аджеба, точно тя е избрана за главен лекар на експедицията, сред всички нейни колеги на земята се сещам за поне 7 само в моя квартал, които са милион пъти по-квалифицирани. Въпросната дама не може да разпознае и настинка, без да се консултира с айпада си, нито знае нещо за болестите, нито за лекарства, абе нищо! Само цъка с апликейшъна, иначе хал-хабер си няма. Сеща се, че не е преглеждала никого от екипажа, веднага след това забравя и след 10 минути се сеща отново. Може би е твърде разсеяна, защото през цялото време детайлно ни се описва как блее по вилата си във Франция, припомня си как кара ски и пие какао пред камината, какво прави горката там в тия извънземни чукари и тя не знае. Три дена прави диагностика на човек с болно сърце, дето от екг-то му си личи от 100 километра, че няма да го бъде и накрая вика, абе давай, дано не умреш! След един ден сърцето му спира. После пада в една дупка и 24 часа по-късно вече стомахът и се разкъсва от болезнени спазми, понеже умира от глад, не е яла на обяд и има само няколко сандвича в ръкава. 3 часа по-късно вече умира, организма и гасне бавно и тя решава вместо да се опита поне грам да се спаси, да лежи и да си мисли за кюфтета!!! В крайна сметка успява да се спаси и първото нещо, което пита човекът, който и помага е дали случайно няма някаква луканка, защото 5 дена е нагъвала само пъпеш, това напълно сериозно без да преувеличавам!!! Не може да се събуди по половин час, хем през повечето време спи, но лоши хора все я будят след десетина часа да я питат защо ги боли примерно. Хората и говорят ставай Земята ще замине, тя само мига и вика не ме занимвай, кафе има ли!!!

    Абе пълно безобразие, мога да пиша още с часове, но спирам дотук понеже пак почвам да се ядосвам! Един съвет от мен — ако четете това преди да сте почнали с книгата, умолявам ви — недейте!!!

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.