Към текста

Метаданни

Данни

Серия
Връзки в Ел Ей (1)
Включено в книгата
Оригинално заглавие
Power, (Пълни авторски права)
Превод от
, (Пълни авторски права)
Форма
Роман
Жанр
  • Няма
Характеристика
  • Няма
Оценка
4,3 (× 18 гласа)

Информация

Сканиране
helyg (2010)
Разпознаване и корекция
plqsak (2011)
Допълнителна корекция и форматиране
Xesiona (2011)

Издание:

Джаки Колинс. Власт

ИК „Хермес“, Пловдив, 1998

Редактор: Антон Баев

Коректор: Ева Егинлиян

ISBN: 954–459–563–5

История

  1. — Добавяне

Уважаеми читатели,

Добре дошли в света на книгата „Връзки в Ел Ей“. От доста време не ми даваше мира мисълта да напиша роман в няколко части. Но миналата година, когато създадох поредицата от четири романа за ТВ справочник и получих толкова много от вашите чудесни писма, вече знаех, че искам да я направя по-голяма и по-хубава! „Връзки в Ел Ей“ е разказ за едно сензационно убийство в Лос Анджелис. Този роман от четири части среща различни характери — до един реално съществуващи, но умело замаскирани, които съм наблюдавала през всичките си години в Холивуд. Моята героиня — Медисън Кастели — е от типа жени, за които най-много обичам да пиша: силна, жизнена, независима. Тя е журналистка, командирована в Ел Ей от списание „Манхатън Стайл“. Целта й е да напише материал за прочутия импресарио Фреди Леон — човек с огромна власт и пъклена хитрост.

Знам, че мнозина от вас харесаха Лъки Сантанджело — героинята, която обрисувах в четири от книгите си: „Шансове“, „Лъки“, „Шефката“ и „Вендета“: отмъщението на Лъки. Опитах се да създам от Медисън, също толкова обаятелен персонаж.

Моята страст е писането, а да дадеш живот на роман в няколко части — това е едно чудесно предизвикателство. Първо до вас ще стигне „Власт“, следвана от „Мания“, после „Убийство“ и накрая — „Отмъщение“.

Когато четете книга, която действително грабва вниманието ви, тя ще е празник и за очите, ако героите оживеят пред вас. Вярвам, че във всичките си седемнадесет книги съм уловила същността на прототиповете си. Разбира се, сменила съм имената, за да прикрия недотам невинните!

Създаването на „Връзки в Ел Ей“ бе същинско приключение. Надявам се, че ще бъдете с мен през всичките четири части на романа и че книгите ще ви държат будни до късно през нощта.

Останете с мен — обещавам, че ще се забавляваме.

Приятно четене!

Джаки Колинс

Пролог

Лос Анджелис

1997

Наближаваше полунощ, когато лъскавият мерцедес спря пред затворената книжарница на Фармърс Маркет във Феърфакс. Шофьор, облечен изцяло в черно, включително кожените ръкавици и непроницаемите очила, излезе от колата и хвърли един поглед наоколо.

Недалеч от него, едно хубаво момиче, седнало в паркирания си автомобил „Камаро“, побърза да каже чао на приятелката, с която бърбореше по мобифона, и излезе от колата, като я заключи.

— Здравейте! — каза тя, пристъпвайки към странно облечения шофьор на лимузината. — Казвам се Кимбърли. Мистър Х ли ви изпраща?

Той кимна и учтиво й отвори задната врата. Тя влезе в колата. Той затвори и се качи на предната седалка.

— Мистър Х настоятелно моли да си сложите превръзка на очите — каза той, без да се обръща. — Ще я откриете на седалката до себе си.

Окей, помисли си Кимбърли, извратени сме значи. Нищо ново. Кимбърли (истинско име Мери Ан Джоунс, бивша жителка на Детройт) вече от 18 месеца заработваше като проститутка в Холивуд и пред очите й за това време, беше минало какво ли не. Да се вози на задната седалка на лимузина с превръзка на очите, бе само невинна шегичка в сравнение с някои от нещата, които я бяха карали да прави.

Сложи си меката кадифена превръзка и се облегна назад — почти се унесе в дрямка, докато лимузината се носеше бясно към целта си.

Двадесет минути по-късно колата намали и тя чу звука от отварянето на тежка порта.

— Сега може ли да си сваля превръзката? — попита тя, като се наведе към предната седалка.

— Изчакайте, ако обичате — отвърна шофьорът.

След няколко секунди лимузината спря. Кимбърли оправи роклята си — твърде оскъдно по размери творение на дизайнерското изкуство, — която бе купила при разпродажба от магазин на веригата „Барне“, после разреса къдравата си руса коса. Шофьорът отвори вратата.

— Излизайте! — заповяда той.

Без да пита повече, тя свали превръзката и го последва през парадния вход на голямо имение. Той отвори вратата с ключ и я въведе в тъмното преддверие.

— Ау! — възкликна Кимбърли, премигвайки срещу огромния полилей, който висеше над тях. — Не ми се ще да съм точно под него, ако стане земетресение.

— Ето парите ви — каза шофьорът и й подаде надут от банкноти плик.

Тя го взе и го натъпка в кафявата си кожена чанта — оригинален модел на фирмата „Коуч“, която си бе купила същия ден в Сенчъри Сити.

— Къде е Мистър Х? — попита тя. — В спалнята ли?

— Не — отвърна шофьорът, — вън е.

— Както кажете — рече тя и повдигна гърди, опаковани в сутиен размер „36 C“, който купи тук, в Холивуд, веднага след като спечели конкурса за красота в родния си град.

— Както кажете — подигравателно я изимитира шофьорът. После я хвана за лакътя и я преведе през разкошно обзаведената всекидневна към френските прозорци, от които се откриваше басейн с черно дъно.

Мъжът стискаше лакътя й прекалено силно — това никак не й се понрави. И как си позволява да ме имитира!, ядосваше се тя. Къде, по дяволите, е този Мистър Х? Готова беше да прави, каквото ще прави и да приключва с това, за да се прибере у дома при гаджето, с което живееше — бивш модел и звезда от порнофилми със стоманени мускули.

— Мистър Х, би искал да знае дали можете да плувате — изрече шофьорът и се спря точно до басейна.

— Не — отговори тя, чудейки се защо лампите не светят, мястото изглеждаше направо зловещо. — Макар че смятах да се науча.

— Най-добре да почнеш отсега — каза шофьорът и преди да разбере какво става, той силно я тласна в дълбокия край на басейна.

Тя стигна дъното и се издигна на повърхността секунди по-късно, плюейки и кашляйки от водата, диво размахала ръце във въздуха.

— Помощ! — изпищя, опитвайки се да поеме дъх. — Казах… ви… че не мога… да плувам. Шофьорът стоеше на ръба на басейна, членът му беше изваден, а дясната ръка бясно действаше.

— Помогнете ми! — изкрещя Кимбърли, която отчаяно се бореше, преди да изчезне под водата за втори път.

Мъжът продължи, докато се изпразни върху главата на момичето, когато то отново се появи на повърхността.

— Ти си луд! — изпищя то, преди водата да го погълне за трети път.

След това всичко потъна в тъмнина.