Читателски коментари (за „Стас и Нели “ от Хенрик Сенкевич)

  • 1. Славчо Йорданов (10 май 2007 в 19:33)

    Това е един невероятно добър роман от един от най-великите писатели Хенрик Сенкевич. Това е една изключително интересна история, написана в приключенският дух на XIX век. Като дете гледах филмовата адаптация всеки пък, когато беше излъчвана по телевизията, и се потапях в един ниобятен свят. В последствие прочетох и книгата и бях впечатлен още повече. С годините малко позабравих тази история, докато миналата година ми се отдаде случай да гледам новата кино-продукция „Стас и Нели“. Изведнъж си спомних детството и всички приятни спомени изплуваха. Прочетох отново този невероятен детски роман… бих желал да приканя всеки, който не е чел или е забравил историята на безстрашния Стас и малката Нели, да отдели време на тази творба — НЯМА ДА СЪЖАЛЯВА!!!

  • 2. Симона (12 юни 2015 в 22:18)

    Тази книга е много хубава. Но ми става малко тъжно .

    • 3. нт (13 юни 2015 в 11:41)

      Мило дете,

      Скоро ще разбереш, че от най-хубавите книги често на човек му става тъжно — понякога малко, понякога повече.

      А когато пораснеш, вероятно ще забележиш, че красотата и доброто почти винаги предизвикват тъга. Това е, защото съзнателно или не, си даваме сметка колко рядко се срещат.

  • 4. A Warrior of Light (1 март 2017 в 23:01)

    Готина книга. Аз самата се идентифицирам със Стас и според мен той е най-готиният герой от книгата. Единственото, което ме дразни, е че е момче.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.