Читателски коментари (за „Бризингър “ от Кристофър Паолини)

  • 1. haripetrov (15 февруари 2012 в 22:19), оценка: 4 от 6

    Прочетох и четвъртата последна книга (Inheritance) от поредицата. Тя, както и „Бризингър“ ме разочароваха не само заради начина, по който завърши историята, а и заради изключително бавното развитие на събитията. Личи си че Паолини, в желанието си да напише прекрасна поредица, се е олял с взаимстването от Толкин, но точно поради тази причина е пропуснал няколко съставки от „рецептата“ и човек остава с усещането за нещо недовършено.

    Отбелязвам си че е започнал поредицата на 15 годишна възраст, което е похвално, така че се надявам следващи негови книги да бъдат на по-високо ниво.

    • 9. nmarchev (19 август 2018 в 20:09), оценка: 6 от 6

      Четвъртата наистина е по-слаба

  • 2. preti (16 февруари 2012 в 10:57)

    Първите две книги от поредицата бяха много увлекателни. Третата на моменти имаше увлекателност на моменти много бавно се развиваше действието. Това се повтаря и в последната част. Като цяло се оказва, че поредицата не струва вече толкова, има други автори, които успяват да те държат в напрежение докрай, без да се забравят в описателни повествования.Последните две книги от поредицата просто едва дочетох и на моменти като станеше скучно ги оставях за дни, докато пак се насиля да ги дочета.

  • 3. sz (6 март 2012 в 19:04)

    Съгласен съм с първите 2 мнения. Първите 2 книги от поредицата бяха доста увлекателни. Третата донякъде ставаше, но на моменти беше страшно протяжна и скучна. Но четвъртата е най-лошата. Най-малко интересна ми се стори и на няколко пъти спирах четенето, но се насилих да я изчета. Парите не си сруваха и даже краят не ме удовлетвори.

  • 4. Grishkooo (1 април 2013 в 21:18)

    Четох трите книги и ми харесаха много.Кога ще качите и четвъртата.

  • 5. Геориг Александров (3 юни 2013 в 12:39)

    Слабичка поредица, досат „детска“, георите взимат напълно неадекватни решения, особено Насуада и елфите. Първата книга бе доста добра, във втората Елфите доста ме изнервиха с ред глупави и безсмислени забрани, от които не произтече нищо добро, единственото свястно нещо бе разтието на роран Стронголд. Третата книга просто автоторът я е претопуал — в нея Ездачът търчи насам-наатм, докато Варден са под много тежк обсада. Алоооо как така той излизи от обсадата, и си влиза обратно, нали моменталон ще надупчат и него и дракона със стрели. И защо галбаторикс не се додътри с цялаат си армия пред Варден, апраща само Муртаг с няколок войно? доста гулав сюжет.Палини не разбира нищо от военна такитика. Съветвам го да ходи да се учи пра Дж. Мартин или в най-лшия случай — при Брендън Сандерсън

  • 6. ibull (3 юли 2013 в 00:08), оценка: 6 от 6

    Всеки си има мнение и аз бих казал, че книгата е страхотна. Всичко в нея ми харесва и най-вече това че има философски елементи!!!

  • 7. megadrakan (14 юли 2014 в 13:32)

    Книгите са страхотни. Сега си поръчах и 4-върта част, за да си я прочета. В първите 2 книги тайнствеността и могъщата сила те тласкат, за да ги прочетеш на 2 дъха, така да се изразя. Обаче в Бризингър(което ме удивява) има още повече от тях и се чете на 1 ДЪХ. Като включим и появата на новият меч на Ерагон с име Бризингър картината става пълна. И така за да ви прецакам яко искам да ви кажа нещо.

    Ето ви имената на ездачите, които са оживели след избиването на Галбаторикс. Само да знаете, че не се сещам имената на всички дракони.

    ездач — Ерагон Дракон — Сапфира

    ездач — Аря Дракон — зеленият

    ездач — Муртаг Дракон — Торн

    ездач — Галбаторикс Дракон — черният

    ездач — Оромис Дракон — Глеадр

    ездач — Бром Дракон — няма

  • 8. Mария Баракова (8 ноември 2014 в 20:15)

    Книгата е страхотна, както и цялата поредица. Препоръчвам я на всеки, който има желание да я прочете.

  • 10. mailsteg (12 септември 2018 в 16:40)

    Чета коментарите и оставам и не вярвам на „ушите си“

    Книгата е зле, от където и да я погледнеш, загуба на време е да се аргументирам един съвет, това че аз си изгубих времето нека е от полза поне за останалите, ако сте навършили 8 години не я четете.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.