Читателски коментари (за „Шестото клеймо “ от Дан Браун)

  • 1. илюминат (26 май 2008 в 15:17)

    Дори да сам малак(както казват всички) според мен Дан Браун е един от най-вълнуващите автори на трилари!Макар книгите му да засягат църквата във всяка той показва нещо ново! „Шестото клеймо“ е първата от четирите превъзходни книги. В нея минало настояще и бъдеще се сливат по такъв начин, какъвто аз не бях срещал до сега. Четейки я читателя трудно губи интерес и с всяка страница наприжението се увеличава.

    Според мен църквата не трябва толкова да се впряга заради книгите! В ХХІ век много малко хора вярвят в бога! Силата на църквата от преди век е отслабнала! Една, както казват, еретична книга повече не е нищо! Еретици или не всички вярвяме в нещо! Обредите и „магиите“ на църквите прйвличат повече от любопитство отколкото от вярата! Въобще някой замислял ли се е, че Девата може съвсем да не е толкова чиста, колкото смятаме! Как са разбрали, че тя все още е девствена след " божественото" зачеване? Медицината преди 2000 години не е била толкова развита и сам сигурен, че МАРИЯ момичето, което сега наричаме Дева Мария, вероятно е заченала не от бог, а от момче!!! Както знаете девствената ципа е пореста и дори да не е имало полов контакт с едно по-невнимателно еаколиране върху половите органи, спермазотоиди навлизат право през химена и хоп-Иисус цъва на бял свят. В днешно време много деца заченати по този начин са захвърлени в домове за сираци!!! Защо църквата не им направи икони и не ги идеализира като месии???Това е само един въпрос от всичките, който си задаваме ние- децата на 16 години!

    Църквата е взела много жертви заради такива въпроси! Дан Браун, в свойте книги покозва, че може да има и други отговори! Преди науката да се разрасне ЦЪРКОВНИТЕ канони обясняваха всичко: изгрева и залеза, дъждът, дъгата…Всичко, което не можеше да се обясни, човек наричаше чудо! С книгите на Дан Браун чудесата замират, а знанието се извисява! Дан Браун не е нищо повече от учител, защото именно той предоставя избор, а не налага мнение като каноните! В днешна време никой не обича да го командват, дори и младото поколение! 2000 годишна религия скоро ще се затрие от лицето на земята, защото науката дава отговорите, които ни интеренсуват!!!

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.