Читателски коментари (за „Отклонение “ от Чарлс Шефилд)

  • 1. berserker (30 октомври 2021 в 09:36), оценка: 3 от 6

    Съжалявам слабите оцентки по биология в училище на автора. Човешката раса е хетеросексуална. Всичко останало се води психопатии, мутации и болести.

  • 2. KrIl (30 октомври 2021 в 10:36)

    „Съжалявам слабите оцентки“ по български език в училище на коментиращия.

  • 3. berserker (31 октомври 2021 в 19:53), оценка: 3 от 6

    Явно някои коментиращи са тук за да тролят, а не да дават адекватни мнения и оценки за книгите…

    • 4. познай кой (1 ноември 2021 в 00:46)

      berserker, споделете повече информация, моля. Поне според резюметата книгите от цикъла ми изглеждат сериозна научна фантастика.

  • 5. berserker (1 ноември 2021 в 18:37), оценка: 3 от 6

    познай кой Добре. Питаш защо не е 6 а3 оценката. Положителни страни: Всевъзможни артефакти и интелигентни извънземни, всеки със собствени качества. Група герои спасяващи вселената книга след книга, внимателно е обърнато внимание на развитието на всеки един от тях. Добре описано свръхзнанието събрано от строителите. Собре описани опасните моменти. Събиране на напрежение и очакване след всеки артефакт и всяко приключение. Време е за малко минуси: Посредниците на строителите са меко казано неадекватни, в което няма никаква логика. Не може да постановяваш, че артефактите на строителите са безсмъртни, саморемонтиращи се и после да кажеш, че това е хладилник за плодове на строителите. Просто е нелепо! Трябваше да нещо като синтезатор, телепортатор с допълнителни функции. Лесно разбиване на хранителните машини на строителите за производство на сопи? Супер нелепо! Писане в стил магическа кутия: Все нещо неочаквано ще се случи, за да спаси животът на героите! Бързо доскучава така! Върхът на разочарованието за мен беше победата над вражеските „октоподи“! Супер мега страшна и силна раса, някакси била глупава и я ступаха за закуска без жертви даже! Кулминацията — избор на подходяща раса се определя чрез гладиаторска борба?! Нелепо! И такъв избор отнел на строителите милиони години! Като цяло книгата си струва едно четене, заради плюсовете. Ще видим до края на поредицата как е.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.