Читателски коментари (за „Не пипай тази книга! “ от Ян ван Хелсинг)

  • 1. deos (28 февруари 2010 в 22:46), оценка: 5 от 6

    Истинаната е някаде там,живееш НО СПИШ,да точно Ти,събуди се…

  • 2. сонора (5 март 2010 в 15:08)

    Невероятна книга…Вместо да си купите Нощен труд, Жълт труд и онзи другия Телекинеза ли беше или Психотроника или там нещо подобно…

    То вземете прочетете тази книга…в нея има всичко.

    Атланти, извънземни, заговори на масони, седящи и дремещи от милиони години мъдреци, чиято основна цел е ако се оплескаме и изтребим да се сношават и възродят цивилизацията, тайни бази под земята, чудотворни генератори на ток дето се захранват от нищото и всичко това добре омесено със псевдоистория…

    Ако току що сте открили, че вероятно някой има единствена цел в живота си да ви прекарва и искате да прехвърлите цялата вина за неудачите си върху някого то това е вашата книга

    Не един масон скърца на тайна сбирка със зъби защото се е почувствал заплашен от толкоз много истини разкрити от тоз велик УЧЕН

    • 21. у-у-у (2 април 2012 в 18:35)

      браво у-у-у, много ми хареса представянето ти на книгата

    • 44. xsenedra (28 февруари 2013 в 16:31)

      Отвратителен бълвоч! Това нещо е обида за смисъла на думата „книга“.

  • 3. дело (17 март 2010 в 22:12)

    книгата е уникална

  • 4. Кристина (10 април 2010 в 02:49)

    Книгата наистина е уникална! Някой ако знае адресът на Ян Ван Хелсинг, моля да ми го каже.

    • 17. vorbis (29 август 2011 в 13:16)

      Здравей Кристина,

      Ако искаш да се свържеш с Ян ван Хелсиг, пиши на българския му издател с молба да препратят писмото ти. Това е начинът за връзка с чужди автори. Ако са отзивчиви и коректни (а би трябвало да са такива, щом Хелсинг им се е доверил да работи с тях), ще му го препратят.

      Поздрави и успех!

  • 5. нели (14 април 2010 в 10:27)

    Книгата е интересна! Дава доста възможни отговори! Поставя сериозни въпроси!Да, би могло нещата да са такива, а може би НЕ!Едно е сигурно:

    „Ако няма друг живот, то природата е УГЛАВЕН ПРЕСТЪПНИК!“

    Валери Петров

    PS: Бог ни обичал, както баща обичал децата си — някой тогава да ми обясни насилието, убийствата, войните, несправедливостта, неравенството, мъката, болката, невинните жертви, въпросите на които не получаваме отговор / има — няма няколко милиона години /, напразните молитви и т. н.Живота бил игра — доста жестока според мен! Имали сме избор — НЕ нямаме избор, имаме съдба, някой друг решава какво да ни се случва, но само да ми падне!!!

    • 13. мая (2 април 2011 в 11:05)

      Прочети „Силата на настоящето“ и ще разбереш защо на света има насилие и убийства…….

    • 59. vincenzo (10 юни 2015 в 16:57)

      Kакто се казва в един филм: „Бог е направил света за да се наслади на нашето страдание“

  • 6. rosi666666 (7 май 2010 в 21:10)

    Страхотна книга. Оказва се, че и доста достоверна. Тези дни па телевизията имаше интервю с един руске очен хирург, който разказа за посещението си в Титетските пещери по същия начин като Хелсинг.

    Прочетете и другите му книги, заслужава си.

  • 7. Нели (9 май 2010 в 17:20)

    Интересна е! Въпреки че някои неща се повтарят! След нея гледаш на света с други очи!

  • 8. Мариана Стефанова (26 октомври 2010 в 20:34)

    Книгата наистина е уникална,прчетх я почти на един дъх запчваш да гледаш по различно на света и усазнаваш че не си обръщал внимание на много неща и вярвам,че почти всико в книгата е вярно.Много ми се иска да познавам Ян ван Хелсинк.

    • 9. gost (27 октомври 2010 в 08:31)

      Маряна, прочети „Махалото на Фуко“. Това е книга, която също ще промени погледъа ти към Света.

  • 10. haripetrov (29 октомври 2010 в 12:32), оценка: 6 от 6

    Тази книга наистина си заслужава, тъй като авторът обяснява по много разбираем начин основни неща от живота. Сигурен съм, че ще промени мирогледа ви особено ако за първи път се сблъсквате с такава литература.

  • 11. danvan (3 ноември 2010 в 15:02), оценка: 1 от 6

    Проверих — в Германия книгите му не са забранени. За мен нещата отиват към човек, който е открил начин да изкарва лесни пари с писане на 90% щиротии и 10% недоказуеми твърдения.

    А и защо е настоял другата му книга да се свали от библиотеката, ако е наистина искал да просветли нишите духом :)

    • 12. haripetrov (3 ноември 2010 в 19:28), оценка: 6 от 6

      davan, помисли преди да се изказваш неподготвен. Книгата е свалена по настояване на преводача: http://forum.chitanka.info/topic1869.html

      Не вярвам някой чужд автор да прояви интерес за това дали книгите му са качена на български език…

      Ако бяха щуротии надали щяха две големи държави да забраняват книгите му. В тях се посочват конкретни личности и факти, т.е. при желание могат да се проверят.

    • 26. ББ (2 юли 2012 в 13:48)

      Факт!

      Човекът е намерил начин да спечили някое друго евро с тези теории на конспирацията.

  • 14. morigana (29 май 2011 в 11:00)

    Хм…честно казано не мога да разбера защо тази книга се оказа такъв хит и защо толкова много хора я намират за невероятна и едва ли не гениална… Като философия е доста повърхностна, основаваща се на чужди идеи, без почти никакви свои. Все едно е писана от човек, който е чел чужди мисли, харесал ги е и е решил да напише книга за тях, без обаче да ги е доразбрал напълно. 1/4 от книгата е направо преписана от Ернст Мулдашев и облегната на неговите проучвания и експедиции. За фактите и конспиративните идеи, които са включени в нея, едва ли някой от нас може да каже дали са истина или не. Да кажем, че са. Пак не са негови (не съм чела други негови книги — възможно е там да има повече конкретни факти и по-убедителни аргументи, но тези изложени тук, честно казано в нищо не ме убедиха). Може би пък книгата все пак е добро начало за хора, които тепърва тръгват да търсят духовното си начало. Някой в предните коментари спомена „Силата на настоящето“. И аз ги призовавам да я прочетат, защото в нея същите идеи са показани доста по-задълбочено и хубаво. И все пак, книгата говори за позитивизъм и добри общочовешки взаимоотношения, което значи, че е много по-добре да я има, отколкото да я няма :)

    Поздрави и приятно четене.

  • 15. Галина Шопова (29 май 2011 в 22:16)

    Категорично заявявам, че тази книга провокира размисъл и насочва към полезни решения.За мен тя е показ на замаскирани истини. Не зная защо е забранена в Германия, но си струва да се прочете. След нейния прочит станах по разсъдлива и винаги подлагам нова информация на двойна проверка за достоверност.

    Желая Ви ползотворни размисли с нея.

    • 16. Draziw (30 май 2011 в 15:19)

      Абсолютно съм съгласен. Определено книгата променя светогледа на човек. Сега замислям втори прочит, че опрелено имам пропуснати неща

      • 38. Дора Павлова (15 януари 2013 в 14:02)

        И аз мисля, че Не пипай тази книга е настолна и трябва постоянно да се препрочита, какво е мнението ви за Контрабасът на Патрик Зюскинд?

  • 18. петя84 (10 септември 2011 в 16:21)

    Отдавна се канех да прочета тази книга,и ето че най-после стана. Като човек, който обича алтернативната археология, и понася доста добре ню-ейдж движението в литературата, я започнах с позитивно чувство и надеждата, че светогледът ми ще бъде преобърнат.Но не стана така.

    Въпреки провокативната корица и заглавие,"Не пипай тази книга" не съдържа нищо ценно, което да не може да се прочете другаде. Вероятно би могла да е добро въведение за някой, който до сега не е чувал за световните мистерии и загадки, но със сигурност не е кой знае колко интересно четиво за онези, които като мен си имат поне един рафт в библиотеката, изпълнен с подобни творби, при това написани от хора, отдадени на темата и извършващи сериозни проучвания (а не като известният ловец на вампири, който сам признава, че чака информацията да му падне от небето).

    Ян Ван Хелсинг твърди, че е пътувал много — вярвам му, само че е бил по-скоро в ролята на турист, отколкото на човек, който търси и намира себе си и се опитва да промени света(перефразирам негови думи). Чела съм за това колко реални усилия, умствен труд и енергия са влагали в проучванията си Ерих Фон Деникен, Ернст Мулдашев, Робърт Бовал и др. и съм склонна да вярвам, че е истина. За разлика от тях, Ван Хелсинг ни предлага най-вече собственият си мироглед на „просветлен“ читател и турист. Половината материал от книгата е преписан — имаме статии за тамплиерите, Нострадамус и Сен Жермен, подобни на които можем да си намерим и свалим от нета, откъси от книгите на Мулдашев, придружени с не особено съдържателни коментари на автора, а накрая дори и резюме на философията на „Тайната“ — книга/филм, стоящи в основата на успеха на всеки (кандидат) илюминат. (Сериозно — прочете „Тайната“ — нищо, че я няма тук, намира се из нета — ще ви обогати!;)

    Освен пладиатството, което всъщност не е толкова лошо, защото превръща книгата в нещо като енциклопедия, имаме и оригинални мисли на автора, някои от които са забавни, докато други намирисват. Започвам с вторите — от тях може да се направи много странен извод за житейската философия на Ван Хелсинг — той мрази илюмитатите (защото те служат на Луцифер, а същевременно и на извънземните, ако не знаете…); ненавижда Бога Отец (този от Стария завет, в който вярват евреите); смята, че безбрачието, хомосексуализма и смесването на расите са неправилни — едва ли не грях; че нещастията и болестите са нещо, което човек е заслужил в предишен живот, следователно не винаги е правилно на такива хора (страдащи, недъгави) да се помага, за да могат те да научат житейския си урок; че хората, занимаващи се с медитация, отшелниците, монасите трябва да се осъждат, защото е грешно да се отречеш от светския живот, особено ако си роден на Запад, и независимо накъде ви влече сърцето, трябва да останете здраво привързани към рожденната си среда, защото това е мястото, което уж душата ви е избрала да се роди, за да се учи (!)…

    Излишно е да казвам, че това са глупости — в крайна сметка всеки може да прецени сам за себе си — по принцип мразя цензурата и ми харесва когато някой изразява себе си. И все пак Ян Ван Хелсинг е поднесъл горните глупости не просто като собствено мнение (което не би било лошо), а като истини, които са му били разкрити свише(в някои случаи от самият Сен Жермен — духовният му пастир), и той се чувства длъжен да сподели със света. Проповедният тон, който лъха от тези пасажи ми действа отрицателно — дотолкова че ме отказва да чета всякакви други творби на Ян Ван Хелсинг.

    Но както казах има и свежи мисли — позитивни, забавни — като това, че илюминатите подготвят Новият световен ред (иде скоро — до година-две), под прякото ръководство на рептилоидни извънземни, но ние не трябва да се боим, защото децата-индиго, които според автора имат супер сили, ще ни спасят. Освен това, Ван Хелсинг познава лично човек, който в момента се занимава с производство на летящи чинии (а.к.а. НЛО-та) и машини за безплатна енергия; срещал се е с деца-медиуми, които общуват с призраци в стила на Мелинда Гордън, и познава невръстни екстрасенси, които работят за КГБ.

    Ако обичате ню-ейджа, мистериите, загадките, прочетете тази книга — тя не е чак толкова лоша, и на моменти е дори интересна. Но ако очаквате нещо ново, провокативно и шокиращо, ще бъдете разочаровани, освен ако нямате бедна обща култура в гореизброените области. Все пак, сред написаното има много верни неща, но никое от тях не се дължи на творческия гений или изследователския хъс на Ян Ван Хелсинг.

    • 19. павлин (14 септември 2011 в 00:19)

      До петя84.По ясен,точен,сбит и изчерпателен коментар не бях чел до сега.Радвам се когато срещам мислещи и критични хора

  • 20. Его1 (21 януари 2012 в 16:54)

    Съгласна съм до голяма степен с петя84, но искам да попитам-не останахте ли с впечатлението, че не открихме „смисъла“, който ни беше обещан от Хелсинг (за по-късно)…

    • 67. Милен (18 октомври 2017 в 11:46)

      Смисъла сте вие! Когато разберете че смисъла никой никога няма да ви го даде даром, ще започнете да се замисляте сами и по-умело над това което четете! Има смисъл не е теория а разбиване на конспирацията! Нима намирате нещо редно в живота си или са ви научили да го чувствате редно!

  • 22. galka1204 (5 април 2012 в 16:13), оценка: 6 от 6

    Напълно съм съгласна с рецензията на петя84.Прочетох книгата от любопитство! Някой неща ми се сториха абсурдни, други банални! Общо взето прекалено много цитати и интервюта(под въпрос е истинността им )!Провокативното заглавие не отговори на очакванията ми !Чела съм книги на други автори(някой цитирани тук ),много по стойностни в аргумента и замисъла си !

  • 23. Анонимна (8 април 2012 в 17:06)

    Не съм съгласна, че е напълно достоверна, просто още един начин едва ли не да си отворим очите, но това е само залъгване…истинското прозрение идва едва когато откриете другите неща от живота.Защо всички сте решили, че с една книга сте разбрали смиъла на живота и едва ли не сте открили топлата вода…?Ето я и поредната заблуда.Хората обичаме винаги други да са ни виновни и избягваме да гледаме истината в очите.Съветвам ви за в бъдеще да разсъждавате повече върху фактите отколкото върху празните приказки.

  • 24. петя84 (8 април 2012 в 21:09)

    кой пък е казал, че е достоверна — изобщо прочете ли някой от предните коментари? Ерол, никакъв особен смисъл не открих — Ван Хелсинг просто е намерил начин да печели пари…

  • 25. smile (30 юни 2012 в 11:28)

    Все още не съм прочела цялата книга, но до този момент това което прочетох доста съвпада с написаното през 60-те години от Робърт Морнинг Скай /внук на един от индианците, спасили другото инзвънземно при инцидента край Розуел /

  • 27. Psi (3 юли 2012 в 07:31)

    До скоро не можех да разбера думите на Фройд: „Ако човек почне да се интересува от смисъла на живота или неговата ценност, това означава, че той е болен.“ Четейки коментарите тук и малко от книгата, мисля че вече започвам да разбирам какво е имал предвид. Хора, лято е. Попечете се на слънце, поплувайте, хванете някое гадже. Живейте си живота, че е кратък, а младостта още по-кратка! Айде със здраве :)

  • 28. pencho (3 юли 2012 в 16:14)

    По-добре да прочета отново „Махалото на Фуко“ на Умберто Еко, там компилацията е поднесена с чудесна ирония их съответното чувство за хумор. Пародията на писания, опростяващи света до едно две заговорчета, подобна на пародията на рицарските романи на Сермантес „Дон Кихот“. А иначе, колкото и да ни е трудно да го възприемем, дветът е сложен, той не може да се изрази в две три тези, поддържани и провеждани от две три „тайни общества“, които въртят земята и ни водят за носа… Но нещо друго ме смущава, напоследък войнстващият атеизъм и по-специално антихристианските идеи се оказват доста лукративно занимание — гледайте Дан Браун и не питайте. В съседни религии подобни писания водят (о ужас!) до смъртни присъди. Естествено добре е, когато една релригия е толерантна, още повече, ако се основава на любовта, както пише в съответните там книги. А че някой плаща, и то добре, тя да се дискредитира от „сензационни открития“ е факт, и този някой не е тайно общество, не е световен заговор, той е, отчасти, собствената ни глупост и жажда за сензации и опростено мислене, „бестселърите“ (оттам и печалбите) се правят, не без помощта на рекламата, от читателите, не от авторите.

  • 29. pencho (3 юли 2012 в 16:16)

    По-добре да прочета отново „Махалото на Фуко“ на Умберто Еко, там компилацията е поднесена с чудесна ирония их съответното чувство за хумор. Пародията на писания, опростяващи света до едно две заговорчета, подобна на пародията на рицарските романи на Сервантес „Дон Кихот“. А иначе, колкото и да ни е трудно да го възприемем, светът е сложен, той не може да се изрази в две три тези, поддържани и провеждани от две три „тайни общества“, които въртят земята и ни водят за носа… Но нещо друго ме смущава, напоследък войнстващият атеизъм и по-специално антихристианските идеи се оказват доста лукративно занимание — гледайте Дан Браун и не питайте. В съседни религии подобни писания водят (о ужас!) до смъртни присъди. Естествено добре е, когато една релригия е толерантна, още повече, ако се основава на любовта, както пише в съответните там книги. А че някой плаща, и то добре, тя да се дискредитира от „сензационни открития“ е факт, и този някой не е тайно общество, не е световен заговор, той е, отчасти, собствената ни глупост и жажда за сензации и опростено мислене, „бестселърите“ (оттам и печалбите) се правят, не без помощта на рекламата, от читателите, не от авторите.

  • 30. Psi (3 юли 2012 в 20:54)

    Христянската религия се дискредитира най-вече от собствените си, т.е. на представителите си действия и бездействия, в зависимост от случая. На собственото си тесногръдие и консерватизъм, а да не говорим за извращенията. Това е една болна институция. И разберете, че живеем в светска държава, религията не е определяща.И слава Богу, че е така!

    Така че да не вадим треските от чуждите очи, при положение, че в църковните е заседнала цяла греда. И за още една приказка се сещам — „рибата се вмирисва откъм главата“. Няма конспирация, просто църквата не може да се справи със съвремеността.

    • 42. Ant (26 януари 2013 в 19:51)

      И всичко това от човек, който съветва останалите да търчат по гаджета вместо да си затормозяват главите със „самисъла на живота“. Значителен прогрес от лятото до сега!

  • 31. imfx (27 юли 2012 в 05:46)

    Стила и подхода на автора са много смели, това определено привлича читателите — факт.

    Но е и факт че аз от цялата книга не излязох с нито едно ново смислено познание, послание, идея, или мисъл, а аз все пак я четох 2 пъти — щото хванах вампироубиеца в крачка, че послъгва или тенденциозно мисинтерпретва на дребно — за големите неща всъщност навсякъде се пази от лично мнение, а вместо това предпочита да дава цитати или примери чиято вярност е безпрецедентна общоприета или тотално непроверима — което пак ще ви отведе където той иска но без да го ангажира с позиция. :)

    И съвсем не казвам че всичко написано е лъжа или глупост, а само че е манипулирано. :)

    Сори, наистина го почнах с интерес и желание, накрая го захвърлих почти с отвращение — лизгав ми е, така и не разбрах какво точно подло вирусче се опита да ми внуши и пробута скришом между всичките „факти“.

    Всъщност 90% от книгата е трупане и затрупване с „факти“, следвани от магическата фраза „сега задръжте малко, ще ви кажа по нататък и всичко ще стане ясно“, и така до самия край събираме съспенс а пък то накрая нищо не става ясно — всичката му връзка и логика между фактите е толкова рехава че чак липсва, а във фактите винаги има зрънце истина но са използвани извън или в друг контекст, преиначени, доукрасени, нагласени както и за каквото му е изтрябвало — и накрая иху-аху: аз си имам ангел хранител, па вие глупаци кат си нямате навеждайте главици, новия ред ш ви оправи всички, геноцида не подбира — ебасси извода и заключението!

    Наистина не разбирам що толкова му се впечатляват хората — той човека си прави бизнеса просто, ако можеше и искаше да промени нещо нямаше да пише книжчици за надъхани псевдоконспиратори а щеше да предизвика смислена промяна, дори и това дето го пише ако е наистина толкова брутално и фундаментално че да подрони нечии интереси и да обърне света то просто нямаше да види бял свят пък автора щеше вече да е прилежно затрупан.

    Та в резюме: поредната половинчата и размита история, разкриваща мааалко повече от предишната, за да не се губи интереса на публиката, всичкото е театро и всичкото е просто за пари, тъжно.

    • 32. hadoy (29 юли 2012 в 20:35)

      С 2-рото четене си се метнал. Всичкоето к/е сте написали е апсoлютен факт.Нo човечецът трябва да яде,а ние да четем глупости.. За това дерзай те. :-)

  • 33. sofine24 (7 октомври 2012 в 03:53)

    Е, няма такава простотия!! От „светите писания“ на Дан Браун, човек поне се забавлява и дори може да научи нещо, а това тук си е абсолютен боклук! Още първите му три риторични въпроса ме накараха да се попитам: „Тоя, наистина ли ни взима за будали или е достатъчно глупав да пише неща, които не си е направил труда дори да провери?“ Нее, не е глупав, пичът…просто печели парички, възползвайки се от човешкото невежество. Не знам за вас, но мен това ме обижда и ме кара да се срамувам заради хора като него и хора като нас, които ще си платим, ще прочетем, ще цъкаме с език и ще побързаме да си купим и следващият му бълвоч! Извинявам се, ако косвено съм обидил някого от читателите на господин Хелсинг, но ми се иска да им задам (на обидените) няколко въпроса: Знаете ли, че най-тежките и големи каменни блокове на Хеопсовата пирамида тежат между 30 и 80 тона и мислите ли, че подобна тежест е проблем за съвремените машини? (Разбира се, било е проблем за древните египтяни, но аз ви обръщам внимание на авторовата манипулация…) Знаете ли, че американският флаг на луната е в неподвижна рамка, за да се вижда, а не да стои като мокър парцал върху колче? Знаете ли, че сте се прекарали, ако сте загубили време и пари, четейки този мошеник? Нямам повече въпроси.

  • 34. топа (7 октомври 2012 в 21:19)

    < http://chitanka.info/book/3434-fizika-na-nevyzmozhnoto > Плюйте и това спящи краставици.

  • 35. Аврамчо от Глупландия (1 ноември 2012 в 10:40)

    Много благодаря на всички за коментарите им! Стана ми ясно какво пише в книгата! Ако искам да научавам любопитни факти, ще гледам всички новини по ТВ-то! А сега мисля да отида да пия кафе, а не да си губя времето в четене на книгата! Всичко хубаво! :)

  • 36. OBERON (23 ноември 2012 в 21:53)

    Дребен тарикат е автора, използва няколко исторически теории и много преувеличения и извъртания, за да направи книга която да се ПРОДАВА…

    Книгата е написана за блондинки. Съжалявам ако разочаровам много от вас, но книгата е елементарна и може да се стори интересна, само на хора които не са запознати с хипотезите засегнати в нея. Съжалявам, но книгата е написана за несъзряли индивиди… ил ида съм по конкретен, за деца и за средостатистически читатели…

    Нищо не научих от нея, което да не съм чел на друго място… човека просто е събрал няколко 1+1+1+1 и целта е да се изкарат марки, евро, долари и всякаква друга пара :)

    Дори и заглавието е достатъчно, за да разберете каква е целта на тази книга,

    целта е една, не да ви пробуди и научи на нещо.

    ЦЕЛТА НА ТАЗИ КНИГА Е ДА СЕ ПРОДАВА И ДА ИЗКАРВА ПАРИ!

  • 37. Цуци (30 декември 2012 в 10:52)

    Авторът е напълно прав — „Не пипай тази книга!“, ще си загубиш времето — допълвам аз!

  • 39. Маслинка (17 януари 2013 в 21:17), оценка: 2 от 6

    Предполагам, че може да я прочетете, ако искате. Въпросът обаче е „защо“ да го правите?

    Да го кажем така — ако сте млади, безгрижни, сигурни сте, че ще живеете поне още осемдесет години и ще направите в тях каквото сте си мечтали — добре, може да изгубите няколко часа от времето си, за да прочетете книга по отдавна дъвкана тематика, с твърде елементарен език и с чести грешки, които се пробутват за истина.

    Но ако не сте в тази категория, моля ви, изберете нещо друго.

    • 40. Wallküre (17 януари 2013 в 22:50)

      :))) Много готин коментар, присъединявам се!

  • 41. ivankr (18 януари 2013 в 16:26)

    На няколко пъти се захващам да чета книгата, но поради факта, че попадам на неща, които сам ги чувал или чел десетки пъти, загубвам интереса. Предполагам, че един ден ще я прочета, от чисто любопитство, а не поради мисълта, че е уникална книга, ами просто една от многото такива. Нещо което наистина ме грабна на тема алтернативна история, беше преди година книгата на Уил Харт „Звездната раса“, книга в лишена от каквато и да е била натрапчивост, и ако фон Деникен и ван Хелцинг са ориентирано комерсиални, Уил Харт се занимава с алтернативна история още от 60-те, но е написал 2–3 книги, затова пък гениални. Жалко, че „Звездната раса“ не е част от моята библиотека :(

  • 43. Оксито (27 януари 2013 в 18:51)

    Аз имам съвсем друго мнение за автора. Въобще някой чел ли е други негови книги? Според мен книгата е прекрасна. Препоръчвам и друга негова книга, казва се „Децата на новото хилядолетие“, също прекрасна книга.

  • 45. емел (25 март 2013 в 09:39)

    книгата е невероятна.вече гледам на живота по съвсем друг начин.

  • 46. Doyoudream (2 септември 2013 в 20:04)

    Някой търси ли възможности за избягване на препятствията в наши дни?

    Можете да ме намерите на [email protected]

  • 47. божи слуга (12 октомври 2013 в 01:43)

    Книгата е поредната дяволска измислица , авторът според мен е последовател на дявола- а този Сен Жермен е може би самия дявол ! Аз вярвам в ИСУС ХРИСТОС ! ХОРА не се връзвайте, дяволът е баща на лъжата и може така да манипулира хората да изкара черното-бяло и обратно. Надявам се по-малко хора да се вържат на тези извратени,изчанчени през пъкления разум слова на лукавия !!!

  • 48. Ст. М. (14 ноември 2013 в 22:19)

    Единственото, което научих от тази книга е: макретинг, Макретинг, МАРКЕТИНГ!!!

    Много съм разочарован, този „писател“ е абсолютен бездарник, през цялото време се надявах, че ще успее да ме грабна с нещо, но уви… това не се случи. Елементарен стил на писане и „изразяване“, просто много зле. За мен това беше загуба на време.

    Просто изразявам мнение, не го налагам на никой!

  • 49. gooshte_ra (24 ноември 2013 в 10:55)

    Човек трябва да няма грам обща култура, за да се върже на това!

  • 50. Вал Томов (29 декември 2013 в 19:13)

    Teзи, които критикуват книгата са или злонамерени или не могат и не искат да мислят. Да много неща ги има и в други книги, но тук има и много нови факти. Книгата е написана сбито и е за хора, малко насочени вече в материята. За мен е уникална книга и много се радвам, че все още има хора, които мислят и се борят…

  • 51. hartnett (10 февруари 2014 в 08:08)

    Тази книга е шедьовър ! Има всичко и човека не се страхува да го каже. Мен лично ме изуми сигурно най-много случая с детето което помни къде е живяло в предния си живот и се връща там. Изумителна книга.

  • 52. Ян ван Бибиян (23 февруари 2014 в 23:03)

    Типична помия…покрай безспорни факти,се пускат и пълни простотии..стар ционистки номер.Дори не си направих трудът да я прочета цялата..пасажа в който споменава за Иисус Христос бе достатъчен,за да се разбере за какво иде реч….книжка за зелени мозъци.

  • 53. Эмил (24 февруари 2014 в 09:35)

    И аз останах с чувството, че в тази книга е пълно с лъжи и полуистини. Все едно, че елита му е поръчал да запознае хората с това, което иска.

  • 54. louicifer (3 март 2014 в 18:10), оценка: 6 от 6

    На мен книгата ми даде друг поглед върху нещата и определено ме накара да се замисля, но не съм склонна да вярвам сляпо на това, което е написал.

  • 55. Jr. (5 юни 2014 в 12:47)

    В случая опираме до поносимост. Човечеството не е дорасло достатъчно и не може да приеме Знанието. Исус го е намекнал преди две хилядолетия. Явно все още е така.

  • 56. Стас (28 август 2014 в 14:28)

    Благодаря на всички, които са писали коментари. Много ми беше полезно да прочета има ли смисъл да чета въобще тази книга. То и самото й заглавие е съмнително, говори за чиста проба комерсиалност, та чак търгащина. Ако искаме да прочетем нещо ново и провокативно- ясно е, че тук няма да го намерим. Няма смисъл автора да ми повтаря всичко, което сме чели тук и таме, но на нов глас…

  • 57. Татяна25 (28 октомври 2014 в 10:32)

    Прочетох само първите страници на книгата и ми беше достатъчно да се откажа. Това което автора ни обещава в увода според вас изпълнява ли го? Опитва се да манипулира хората-в началото едва ли не ни казва в какво да вярваме. Уж казва, че ни отваря очите а в същото време ни ги затваря, като посочва неща които вече са ясни на всички и хората си казват „УАУ“ прав, въпреки, че не сега ги чуват за пръв път и си казват колко е умен този!

  • 58. Ивайло (18 март 2015 в 22:13)

    Ха-ха,явно тая книга е като мехлема"За зддрави колена".И като се оплачеш,че не ти минават колената,ти казват-ми то си пише:за ЗДРАВИ колена…Не пипай…е,ясно,де,нема да я пипам

  • 60. мариела (5 юли 2015 в 21:35)

    Прочетох книгата на 2/3. Чудя се дали да продължа,защото до момента прочетох само преразкази на други автори,неща които съм чела директно от източниците, а този тук копнал по малко оттук-оттам, т.е. преразказал със свои думи и Мулдашев,и за децата индиго, и за тамплиерите, за рптилоидните извънземни, че и от откровението на Йоан разбира човека, Всичко,до момента ми е известно, авторът се е опитал някак си да го сглоби в една единна теория за Сътворението и за живота и безсмъртието на душите, …..до момента някак си сглобката не му се получава,а както разбирам от горните коментари до края на книгата е все така

  • 61. Weare Legion (10 декември 2015 в 16:35)

    здравейте книгата е много хубава, но не е изчерпателна но тя (книгата) беше началото на моето духовно пътуване искам от сърце да ви препоръчам много силни книги за мен … автор Дейвид Уилкок — Вселенското енергийно поле и Спиралата на времето, Автор Екхарт Толе всичките книги задължително и на последно място автор др. Майкъл Нютън пак всичките за мен това са алманаси голяма почит към авторите дано повече хора се вслушат в тези автори .

    P.S. Илиоминатите можем да ги победим само с любов и състрадание и като се откажем от техните изкушения трудно е но най-важното е да се откажем от изкушенията с които ни заливат всеки ден . И един филм стар е но много смислен Зелената планета . Обичам ви като едно цяло каквото сме .Мир и по бързо да дойде Златната епоха

  • 62. Петър Пан (7 май 2016 в 17:18)

    Ако искате да загубите времето си няма по-добър начин от тази книга. А на тези, които твърдят, че като са прочели книгата са намерили смисъла на живота или са им се отворили очите — само мога да ги съжалявам.

  • 63. aeii (29 май 2016 в 21:51)

    Само като погледнете пирамидата на доларовата банкнота .. и никой не може да си отговори на въпроса защо е там .. Става ясно, че не е пълна измислица книгата !

  • 64. durandall (11 октомври 2016 в 01:41)

    Спрях да я чета когато прочерох, за веещият се американски флаг на Луната след като нямало атмосфера… ми много просто. Самият флаг е с механизъм който държи знамето изпънато и се вее неестествено дълго защото е във вакуум. Има си музей ана наса. Там е покано всичко за мисиите аполо

  • 65. Фракс (R) (11 октомври 2016 в 14:11)

    Книгата че е боклук — две мнения няма. Но конкретно за т.нар. „полет на хора до Луната“ не си прав. Официалната позиция на НАСА за снимките е, че оригиналите са изгубени при неизяснен инцидент, затова отказват да ги предоставят за независима експертиза. Но на копията, разпространени по цял свят ясно се виждат камъни с размер няколко сантиметра, намиращи се на повърхността под дюзите на модула „Eagle 1“. Камъни, които дори обикновена прахосмукачка би издухала, а тук иде реч за кораб с маса няколко тона, приземяващ се на реактивна струя!

    • 66. марги (28 септември 2017 в 13:45)

      Към Фракс (R)- Не си прав! Нямаш си представа по време на студената война, колко свирепи бяха отношенията между двата лагера, така че ако СССР не бе проследил детайлно полета на американците до Луната, пропагандата им до ден днешен щеше да ни проглушава ушите! В това отношение, при тогавашната космическа надпревара, нямаше място за измама! Даже по нашата телевизия обясниха, че знамето е закрепено на Г — образна рамка за да стои изпънато! Иначе книгата е такъв гювеч от сензации за лековерни, че не си заслужава четенето! Само като видях как авторът коментира Исус Христос и вярата в Него, а после ни пробутва такива долнопробни измислици, ми стана ясно на къде бие!

  • 68. Kremenski (18 октомври 2017 в 23:13)

    Не препоръчвам книгата! Очевидно е че авторът страда от някакво психично разтройство и се боя че може да е заразно! Който се интересува от " засегнатите" теми може да намери много по стойностни творби, също и от български автори!

  • 69. Деспина (31 октомври 2017 в 14:11)

    Какво мислите за филма „Матрицата“? Филмът е измислица , но какъв е замисъла? Сериозно се замислете! Вярно е , че нещата които са описани ни изглеждат фантастични,нереални и пълни измишльотини. Вие сте зрели хора със изградено виждане за заобикалящия ни свят , насаждано от родители , учители , политици , масмедии и т.н. Затова за да разберете замисъла на книгата , е необходимо да отворите съзнанието си. Независимо дали автора има своите облаги от книгата , важно е какво ще достигне до вашето съзнание. Не бъдете толкова консервативни и е време да излезете веднъж за жинаги от черупките си.Задайте си въпроса , А ако е ВЯРНО!?


  • Много по- слаба от „заявката“ на заглавието. Но то и в края на книгата г-дин Холей сам си казва, че личната му философия съдържа в голяма степен нуждата от печелене и притежаване на пари, щото с тях си купува време за да прави това което иска.

  • 71. daisie_k (27 декември 2022 в 16:41)

    Умопомрачителна глупост. Беше ми горещо препоръчана редица пъти. Още в самото начало ме загуби, въпреки всичко ще я завърша. Целта на автора е ясна — за да живееш, трябват пари. По-голямото разочарование идва от факта, колко хора са впечатлени и я приемат за чиста монета. Хора, които познавам и .. харесвам. Хора, които не смятат, че земята е плоска. Съвсем нормални хора .. уж..

    • 72. Victor (28 декември 2022 в 06:17)

      Същото се случи и при мене, Daisie_k. Уж нормални хора, уж интелигентни, но впечатлени много от тая книга. Е прочетох я преди няколко месеца и не помня нищо, ама нищо, освен че не е това, за което много хора я мислят. А може би не са чели друго, тоест чели са малко, и когато това заглавие ги е впечатлило, прочели и хоп, както има една народна приказка, намерила невеста зад врата секира. Тоест омъжва се, отива да живее при мъжа си и по едно време обявява, че намерила една секира зад вратата. А тя винаги там си стои и всички знаят. Може да има и вариант за метла или нещо друго.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.