Читателски коментари (за „Роботите и империята “ от Айзък Азимов)

  • 1. R2_D2 (6 април 2015 в 17:58)

    Книгата е много добра. Препоръчвам горещо. Аз лично предпочитам, обаче, първите три части, не само заради Илайджа Бейли и неговите разследвания (тук действието се развива много след неговата смърт), но и по ред други причини. Тук Азимов се е стремял да постигне връзката с другите си цикли от произведения, които от своя страна са свързани помежду си и така се получава усещането, че развитието на действието и фабулата като цяло малко са пострадали, за сметка на крайния резултат, който трябва да се получи, така както е замислен от автора. Всеки, който е чел предните части, задължително би прочел и тази, разбира се. Най-малкото, заради удоволствието от срещата с познатите вече герои (и някои нови).

  • 2. sonique (18 юли 2018 в 23:09), оценка: 5 от 6

    Прочетох Фондацията всички книги преди години…после попаднах на тази поредица, която явно може да се свърже с Фондацията като нейно минало…но не си спомням — КЪДЕ ИЗЧЕЗВАТ СОЛАРИАНЦИТЕ…

  • 3. Пеков (15 юли 2021 в 04:11), оценка: 4 от 6

    Аз пък оставам с впечатление, че Азимов не е просто атеист, а че мрази религията. Стига до там, че да разруши Земята като средство за заличаване на всички мистични и религиозни земни култове явяващи се фундаментална пречка за свободното колонизиране на галактиката от човека. Явно предпочита масовото програмиране на стаден принцип да се изнесе във вселенски мащаб за човека, но какво фундаментално му пречеше Земята като митичен образ на прародина, освен вероятно като люлка на религиозни култове така характерни за човешката история тъй и не разбрах.

Само регистрирани потребители могат да дават коментари.