Хекс Хол (Hex Hall)

Сваляне на всички:

По-долу е показана статията за Рейчъл Хокинс от свободната енциклопедия Уикипедия, която може да се допълва и подобрява от своите читатели. Текстовото й съдържание се разпространява при условията на лиценза „Криейтив Комънс Признание — Споделяне на споделеното 3.0.

[±]
Рейчъл Хокинс
Родена 23 ноември 1979 г. (39 г.)
Професия писател
Националност Флаг на САЩ САЩ
Активен период 2007-
Жанр фентъзи
Известни творби поредица „Хекс Хол“

Повлияна от
Уебсайт Официален уебсайт

Рейчъл Хокинс (на английски: Rachel Hawkins) е американска писателка на бестселъри в жанра фентъзи и паранормален любовен роман.

Биография и творчество

Рейчъл Хокинс е родена на 23 ноември 1979 г. във Вирджиния, САЩ. Израства в Алабама. Учи в Университета в Обърн, Алабама, който завършва с бакалавърска степен по английски език.

След дипломирането си в продължение на 3 години работи като гимназиална учителка по английски език. След раждането на сина ѝ през 2007 г. се връща към мечтата си да пише.

Първият ѝ фентъзи роман „Хекс Хол“ от едноименната поредица е публикуван през 2010 г. Главна героиня е шестнайсетгодишната Софи, която има способности на вещица. Заради странното ѝ поведение я изпращат в мистериозното училище „Хекс Хол“ за „специални“ тийнейджъри – вещици, магьосници, зооморфи и вампири, обучавани от също така „специални учители“. В него тя намира нови приятели, но и нови особено опасни врагове, срещу които се противопоставя със своите съмишленици в една вековна война. Книгата веднага става международен бестселър.

Рейчъл Хокинс живее със семейството си в Обърн.

Произведения

Серия „Хекс Хол“ (Hex Hall)

  1. Хекс Хол, Hex Hall (2010)
  2. Демонично стъкло, Demonglass (2010) – издаден и като „Raising Demons
  3. В плен на магията, Spell Bound (2012)

В света на „Хекс Хол“

Серия „Изи Браник“ (Izzy Brannick)
  1. School Spirits (2013)

Серия „Харпър Прайс“ (Harper Price)

  1. Rebel Belle (2014)
  2. Miss Mayhem (2015)

Разкази

  • Eyes in the Dark (2013)

Източници

Външни препратки