По-долу е показана статията за Мередит Уайлд от свободната енциклопедия Уикипедия, която може да се допълва и подобрява от своите читатели. Текстовото й съдържание се разпространява при условията на лиценза „Криейтив Комънс Признание — Споделяне на споделеното 3.0.

[±]
Мередит Уайлд
Псевдоним Мередит Уайлд
Родена 1982 г. (36 г.)
Професия писател
Националност Флаг на САЩ САЩ
Активен период 2013 –
Жанр любовен роман, еротична литература
Направление млади възрастни
Известни творби поредица „Хакерът“

Съпруг Джонатан Мак
Деца 3
Уебсайт http://www.meredithwild.com/

Мередит Уайлд (на английски: Meredith Wild) е псевдоним на американска писателка на бестселъри в жанра еротичен любовен роман.

Биография и творчество

Мередит Уайлд е родена през 1982 г. във Фултън, Илинойс, САЩ. Израства в Западен Масачузетс и в Бостън. От малка е ненанситен читател и опитва да пише.

Завършва през 2004 г. с бакалавърска степен английска филология в Колежа „Смит“. В колежа се омъжва за съпруга си Джонатан, с когото имат три деца. След дипломирането си се преместват в Ню Хемпшър и тя насочва към доходоносната професия по разработване на софтуер. Учи графичен дизайн и работи с високо-технологични компании. Основава и става изпълнителен директор на малка софтуерна компания.

Повлияна от произведенията на Стефани Майър и Ерика Ленард, заедно с работата си започва да пише еротични романи в късните вечери. За да издаде книгите си през януари 2013 г. създава собствена компания „Waterhouse Press“, взема кредит за провеждане на рекламна кампания, прави кориците на книгите си сама, и продава чрез сайтовете на „Amazon“ и „Barnes & Noble“.

Първият ѝ роман „Прелъстена“ от поредицата „Хакерът“ публикува самостоятелно през 2013 г. като електронна книга. Главната героиня е младата и независима бизнес дама Ерика Хатауей решена да пробие в света на високите технологии чрез собствена социална мрежа. Среща компютърния гений, милиардер и хакер, Блейк Ландън, който завладява ума и тялото ѝ. Книгата става бестселър и дава старт на писателската ѝ кариера.

Четвъртата книга „Hard Limit“ от поредицата става бестселър №1 в списъка на „Ню Йорк Таймс“ и тя сключва многомилионен договор с издателство „Hachette Book Group“.

Произведенията на писателката са преведени на 20 езика по света.

Мередит Уайлд живее със семейството си в Дестин, Флорида.

Произведения

Самостоятелни романи

 • Misadventures of a City Girl (2017) – с Чели Блис
 • Misadventures of the First Daughter (2017) – с Миа Мишел

Серия „Хакерът“ (Hacker)

 1. Hardwired (2013)
  Прелъстена, изд.: Сиела, София (2016), прев. Марианна Панова
 2. Hardpressed (2013)
  Принудена, изд: Сиела, София (2017), прев. Марианна Панова
 3. Hardline (2014)
 4. Hard Limit (2014)
 5. Hard Love (2015)

Серия „Мостът“ (Bridge)

 1. On My Knees (2014)
 2. Into the Fire (2016)
 3. Over the Edge (2016)

Източници

Външни препратки